Interior design trends for 2022 – floor and wall tiles

Gresia și faianța sunt elementele din casa noastră ce aduc confort, dar și un plus de personalitate locuinței, tocmai de aceea primul criteriu de care ar trebui să ținem cont atunci când le alegem sunt chiar preferințele noastre, poate mai mult decât de tendințele actuale.

Într-adevăr, plăcile de gresie și faianță vor influența în mare măsură aspectul și atmosfera din casă. Acestea trebuie să se îmbine armonios cu designul întregii locuințe, trebuie să pună în valoare mobilierul, dar să fie și practice. Având în minte designul complet al locuinței, alegerea gresiei și a faianței ar trebui să fie o joacă, la fel ca îmbinarea acestora cu celelalte elemente de decor.

În linii mari, tendințele din 2022 mizează pe simplitate, însă una cu o alură modernă. Ce înseamnă acest lucru? Mizați pe gresia și faianța rectificată chiar și pentru spațiile comune, cum ar fi livingul, mai ales dacă este una cu trafic intens. Poate nu este prima dumneavoastră opțiune de a avea gresie în zona de luat masa, însă s-ar putea ca în timp să o considerați o alegere inspirată.

Alegeți nuanțe și texturi inspirate din natură. Plăcile ceramice ce imită lemnul sau piatra sunt la mare căutare în acest an. Dacă vă doriți o amenajare ceva mai simplă, puteți opta pentru gresia și faianța albă, însă jucați-vă cu texturile. Aveți la îndemână plăci ce imită marmură, plăci cu mozaic sau în valuri. Toate aceste alegeri trebuie făcute ținând cont de mixul dintre funcțional, practic și estetic.

Dimensiunile, texturile și culorile acestora trebuie să se potrivească și să completeze designul întreg al locuinței și să creeze senzația de confort, atât de căutată de fiecare dintre noi.

Plăcile ceramice sunt soluția ideală pentru amenajări interioare datorită rezistenței în timp, a multitudinii de modele disponibile și a ușurinței cu care acestea se întrețin. Colecția de gresie porțelanată este suficient de rezistentă să fie montată la interior și exterior și este într-atât de elegantă încât să poată fi aplicată pe pardoseli și pe pereți.

Gresia în tendințele anului 2022

Gresia porțelanată de dimensiuni mari este vedeta anului 2022 și se potrivește perfect cu suprafețele deschise. Are luciu tip oglindă și margini rectificate pentru o placare impecabilă, fiind ideală pentru amenajarea bucătăriilor, băilor și a altor spații.

Gresia tip parchet este un model extrem de popular ce poate fi folosit atât în baie și bucătărie, cât și în spațiile deschise cu trafic intens. Alegerea ei are mai multe avantaje: oferă un aspect elegant încăperii, este ușor de întreținut și poate fi asortată cu ușurință cu celelalte piese de mobilier din cameră.

În trendurile anului 2022 se găsește și gresia ce imită lemnul, o alegere extrem de versatilă și potrivită tuturor spațiilor, fie că vorbim de baie, bucătărie, hol sau living.

Pentru un aspect luxuriant, optați pentru gresia de tip marmură, ce are capacitatea de a transforma orice încăpere într-una extrem de elegantă, ce nu se va demoda niciodată. Gresia porțelanată rectficată de acest tip este varianta accesibilă care poate înlocui marmura.

Nu ocoliți nici gresia tip mozaic. Este impunătoare și spectaculoasă, în același timp, și poate deveni ea însăși punctul de atracție al camerei. Este versatilă și aduce oricărei încăperi un strop de rafinament. Mozaicul de gresie porțelanată accentuează valoarea estetică și emană căldură și confort.

Ce faianță să alegi în 2022?

În ceea ce privește faianța, opțiunile sunt la fel de variate. În 2022, placa ceramică poate deveni atuul principal al unei încăperi. Alegeți faianța în același model ca și gresia sau una care să se integreze într-un design mai amplu. Un alt sfat este să nu vă limitați la un singur model de gresie, când sunt atâtea opțiuni.

Plăcile tip mozaic, cele cu forme geometrice sau cele care imită lemnul sunt extrem de versatile și pot crea o încăpere cu adevărat spectaculoasă. Jucați-vă cu modelele și texturile și creați un spațiu al dumneavoastră, care să emane căldură și confort, dar și care să vă reprezinte.

Iată câteva modele de amenajări interioare în tendințele anului 2022:

Amenajări interioare pentru bucătărie

Bucătăria a devenit, în ultimii ani, nu numai un loc în care întreaga familie se adună în jurul mesei, ci și unul al ideilor. Pandemia și-a pus amprenta destul de mult pe stilul de viață, iar bucătăria a fost transformată de mulți dintre noi și în birou.

Așadar, bucătăria are în 2022 diverse rolul, astfel că și designul acesteia ar trebui să fie unul simplu, versatil. Să ne ofere calmitate, dar totodată posibilitatea de a deveni creativi. Să fie potrivit atât pentru mesele în familie, ușor de întreținut, dar și relaxant.

Accentele sunt modalitatea supremă de a scoate o bucătărie din anonimat. Puteți opta pentru o faianță cu structura pattern cu motive geometrice și florale, inspirate din moda ceramicii pictate din Italia secolului al XV-lea, cum este cea din colecția CESAROM Maiolica. Plăcile pot fi folosite în combinație cu plăci ceramice de faianță albă și gresie tip parchet.

Puteți aduce natura mai aproape prin folosirea plăcilor ce imită lemnul sau piatra. Aveți o multitudine de culori și texturi din care să alegeți.

Aduceți un strop de strălucire în bucătărie cu ajutorul faianței Cromatic Gloss, care, în plus, este și foarte ușor de întreținut. O altă amenajare simplă și relaxată este cea realizată cu ajutorul plăcilor din colecția CESAROM Flavours.

Vă sfătuim, din nou, să nu vă limitați la un singur model de faianță sau gresie. Spre exemplu, CESAROM Fabric combină aspectul textilelor în plăci de faianța cu nuanțe de bej și caramel cu decoruri digitale destinate bucătăriilor.

Amenajări interioare moderne

Pentru o bucătărie modernă apelați cu încredere la colecția CESAROM Lux – Arctic sau Lux Marble ce propune o gresie porțelanată în nuanțe de bej și gri, cu design marmorat și luciu tip oglindă. Plăcile de dimensiuni mari sunt ideale pentru bucătăriile de tip open-space, livinguri sau birouri.

Gresia porțelanată din colecția CESAROM Dyno este ideală pentru amenajările interioare luxuriante, datorită aspectului captivant de marmură în nuanțe calde de bej regăsit în diferite variații pe fiecare placă. Acestea înnobilează spațiile în care sunt aplicate și este extrem de versatilă. Este ideală pentru bucătărie, baie, holuri, creând totodată o legătură fluidă între camere sau chiar între interior și exterior.

În colecția CESAROM Statuario veți descoperi eleganța și rafinamentul marmurei italiene, precum și versatilitatea mozaicului porțelanat, ce inspiră la amenajări pline de eleganță și noblețe. Folosite separat sau împreună, veți obține un design modern, ce va atrage cu siguranță toate privirile.

Amenajări interioare clasice

Albul este un clasic al amenajărilor interioare și niciodată plictisitor. Rectificată, polișată, cu o suprafață super glossy, gresia din gama CESAROM Lux – Spider încorporează eleganța și aspectul deosebit al marmurei în plăci albe.

Suprafețele inspirate din marmură, regăsite în colecția CESAROM Venice, îmbină frumusețea clasică cu gustul contemporan. Alegând o astfel de faianță, cu siguranță nu veți da greș.

Tonurile calde ale colecției CESAROM Creativo, designul de inspirație naturală completat cu un decor cu aplicații speciale din aur imprimă o atmosferă de strălucire și lux casei dumneavoastră și un stil contemporan. Această faianță poate fi încorporată cu succes atât într-o amenajare clasică, cât și una retro sau modernă.

Plăcile de faianță și gresie bej rămân în continuare clasice și la modă. Colecția Softwood mizează pe nuanțe calde ce imită lemnul, ce vor rămâne mereu în tendințe.

Amenajări interioare rustice

Dacă vă doriți să vă amenajați locuința într-un stil rustic, pe lângă elementele de decor atât de importante în acest design, acordați o atenție deosebită și gresiei și faianței. Vă va ajuta mult în crearea spațiului pe care îl visați.

Gresia tip lemn, pe care o găsiți în colecția CESAROM Garret este versatilă și potrivită tuturor spațiilor, fie că vorbim de baie, bucătărie, hol sau living. Fie că optați pentru plăcile cu aspect brut, nefinisat, fie pentru cele care redau în note vintage ale unor esențe lemnoase, gresia tip lemn este mereu o alegere inspirată.

La fel de practică este și gresia tip parchet, o alegere tot mai populară în ultimii ani. Specialiștii ne îndeamnă să aducem natura cât mai mult în casele noastre, iar gresia tip parchet exact asta face, printr-un design care redă aspectul unor esențe lemnoase, în diferite nuanțe de maro și gri. Aceste plăci vor oferi un aspect natural amenajărilor și sunt ideale pentru placări interioare și exterioare. Gresia tip parchet mizează pe nostalgie și întoarcerea la elemente de bază, oferind în același timp un grad mare de rezistență.

CESAROM Cream este o colecție de gresie porțelanată care mizează pe eleganța pietrei naturale în nuanțe liniștitoare de bej și reprezintă o alegere inspirată atât pentru decorarea pereților și pardoselilor din băi, cât și livinguri sau terase.

Piatra naturală este, fără doar și poate, un aliat al amenajărilor rustice, însă nu este întotdeauna la îndemâna tuturor. Vă puteți bucura însă de frumusețea pietrei naturale în nuanțe liniștitoare de bej cu ajutorul colecției Carving, ce creează pereți cu aspect de piatră naturală și se remarcă prin aspectul lamelar format din variații diferite de roci cu structură în relief.