Amenajare baie în 2024. Ce este la modă acum 

2024 înseamnă încheierea tranziției de la ideea de prefabricat către autenticitate și individualitate. Acest aspect deschide ușa către amenajări interioare care oferă spațiu pentru a ne bucura cu adevărat de viață. Ca urmare, produsele de design interior în materie de suprafețe tind către universalitate și echilibru, cu scopul de a crea spațiu pentru obiecte unice de decor și accente în culori intense.  

Trendul anului 2024 poate fi ușor descris prin expresia “less is more”. Plecând de la această idee, vom explora în rândurile de mai jos tendințele în materie de design și suprafețe ale plăcilor ceramice.  

În 2023, tot mai mulți dintre noi ne-am îndreptat atenția către îngrijirea minții și a corpului. Și atunci, de ce să nu ne transformăm casa, și mai ales baia, într-un adevărat SPA personal?   

Noutatea în trendurile anului 2024 o reprezintă combinarea accentelor intense cu nuanțe neutre, care aduce un plus de echilibru și creează armonie în ambientare.  

Nuanțele neutre și calme lasă spațiu pentru exprimarea creativă prin culori saturate, pline de viață și obiecte de decor maximaliste care personalizează și completează interiorul .  

Sofisticat și simplu  

Începem lista cu nuanțele neutre, deoarece acestea oferă întotdeauna posibilitatea de a obține un design plin de rafinament. Totodată, alegerea plăcilor ceramice cu textură care imită piatra tip limestone în nuanțe precum ivoar, gri sau taupe creează un spațiu plin de naturalețe care poate fi foarte ușor accesorizat cu oglinzi statement și accente metalice. Pe lângă toate acestea, plăcile ceramice cu design tip limestone pot fi utilizate în combinații cu alte modele de gresie, precum cele cu design de ceppo, ajungând astfel la a doua categorie din lista pentru trendurile 2024.  

Ceppo & SPA  

Căutarea unei experiențe de tip SPA acasă a condus la o creștere a cererii dotărilor tehnologizate pentru baie. În 2023 și 2024, proprietarii sunt tot mai interesați să investească în dușuri tip walk-in, suporturi pentru prosoape încălzite, oglinzi inteligente și control vocal al temperaturii, pentru a transforma baia într-un spațiu de relaxare completă. Așa cum am menționat mai sus, gresia pentru baie în tonuri neutre poate deveni un partener excelent pentru plăcile ceramice cu design tip ceppo. Dintre design-urile propuse pentru trendurile anului 2024, acest tip de piatră este cu siguranță cea mai potrivită atunci când vrem să ne transformăm baia într-un adevărat SPA. Pentru cei care doresc o ambianță mai caldă, pot combina acest tip de design cu gresia care imită lemnul.   

Wood & Style  

Așa cum am menționat deja, textura și culorile lemnului creează un spațiu mai cald și mai intim. Această opțiune se încadrează în tendințele pentru 2024, iar designul acestor plăci de gresie este adesea combinat cu plăci ceramice în nuanțe neutre care evidențiază detaliile fibrei lemnului. Această asociere creează echilibru și transformă spațiul într-unul modern. De asemenea, pentru a crea contrast, putem asocia aceste plăci cu unele cu design mat de tip marmură gri sau cu plăci lucioase cu venatură albă.  

Marmura  

Acest tip de design oferă posibilitatea de a crea spații cu adevărat unice. Marmura rămâne și în anul 2024 un model de placă preferat de designerii de interior. Datorită versatilității și eleganței lor, plăcile de ceramică cu un astfel de design pot transforma orice baie într-un spațiu de lux. Cu gresiile tip marmură nu ai cum să dai greș!  

Decorurile  

Alegerea plăcilor ceramice în nuanțe precum ivoriu, gri sau taupe creează un spațiu plin de naturalețe care poate fi foarte ușor accesorizat cu oglinzi statement, accente metalice și elemente de decor în culori saturate. Ca urmare, decorurile în materie de plăci ceramice pentru 2024 vor avea inserții metalice, aur sau platină, sau accente pline de culoare. În contrast cu plăcile ceramice de bază unde regăsim suprafețe cât mai compacte și uniforme, decorurile vor aborda un design care să ofere ritm, în special prin forme geometrice.  

Concluzie  

Anul 2024 aduce o schimbare semnificativă în domeniul design-ului interior, concentrându-se pe autenticitate și individualitate. Tendința “less is more” devine din ce în ce mai relevantă, promovând spațiile deschise și luminoase. În ceea ce privește suprafețele plăcilor ceramice, se observă o preferință pentru culorile și texturile naturale. Astfel, anul 2024 aduce o abordare mai atentă și mai conștientă a design-ului interior, în care eleganța și simplitatea plăcilor ceramice lasă loc pentru creativitate.