CESAROM a investit 1 milion de euro în noua linie de rectificare din fabrica de la Cluj-Napoca

Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și unicul producător local de plăci ceramice, anunță punerea în funcțiune a noii linii destinate rectificării gresiei și faiantei, în urma unei investiții de aproximativ 1 milion de euro. Astfel, anual, cca. 21 de milioane de plăci produse de companie vor putea trece prin procesul de rectificare.  

Potrivit Lasselsberger Ceramics România, plăcile rectificate sunt plăci ceramice cu dimensiuni exacte ale căror canturi sunt perfect drepte. Rectificarea se realizează după scoaterea plăcilor de gresie sau faianță din cuptorul de ardere și constă șlefuirea canturilor la unghi de 90 grade. 

„Am luat decizia de a realiza această investiție deoarece ne dorim să fim în permanență în line cu nevoile pieței, cu dorința românilor de a avea acces la produse de design, cu o calitate superioară. De asemenea, odată cu această inițiativă, vom lărgi gama de produse premium. Astfel, până la 40% din total producției de plăci ceramice din fabrica noastră pot fi rectificate prin noul procedeu”, a declarat Petrisor Grindeanu, Director General al Lasselsberger Ceramics România.  

Principalele avantaje ale plăcilor ceramice rectificate CESAROM impactează atât pe plan estetic, dar și la nivel de înteținere. Mai mult de atât, toate produsele ce vor intra în procesul de rectificare vor beneficia de tehnologia safe+, care înglobează protecție antibacteriană în suprafața plăcii de ceramică. Mai mult, în noua gamă de gresii CESAROM safe+, suprafețele modelelor Quartz și Pietra au integrate și proprietăți antiderapante de ultimă generație. 

”Focusul nostru permanent este pe calitate, tendinte internationale si tehnologie de top cu care sa satisfacem nevoile romanilor. Brandul CESAROM înseamnă excelență românească neîntreruptă, de 60 de ani, în ciuda tuturor provocărilor de natură socială sau economică întampinate de-a lungul timpului. Vom continua să le oferim partenerilor noștri servicii de calitate superioară, din punct de vedere tehnic, estetic și logistic, iar cea mai recentă dovadă este punerea în funcțiune a acestei noi linii de rectificare, cu o capacitate de 40 de plăci pe minut”, a mai afirmat Petrișor Grindeanu. 

În ceea ce privește impactul la nivel de business, plăcile ceramice rectificate vor avea o contributie importantă în creșterea cu cca. 15% a vânzărilor companiei din acest an. Acest lucru este determinat de faptul că plăcile recrificate reprezintă noua tendință pe piața de profil, fiind unul dintre produsele premium la care românii vor putea avea acces la un preț corect, având în vedere că sunt produse pe plan local.  

„Avantajul estetic major al plăcilor rectificate este că pot fi montate cu rost foarte îngust. Mai mult decât atât, plăcile rectificate scutesc clientul final de o grijă, aceea a calibrului. Astfel, când acesta achiziționează gresie și faianță rectificată, trebuie să fie atenți ca întreaga cantitate sa aibă inscripționat pe ambalaj același cod de nuanță și lot, fără a mai fi nevoie să urmărească și calibrul.”, declară Andreea Bodola, Director Marketing al Lasselsberger Ceramics România. 

Ce înseamnă plăci ceramice rectificate CESAROM 

Potrivit reprezentanților CESAROM, denumirea de „gresie rectificată” nu se referă la proprietățile fizice sau cele mecanice ale gresiei. Prin procesul de producție se rectifică dimensiunile plăcilor, cu scopul obținerii unor dimensiuni fixe și eliminării conturului marginal ușor rotunjit al plăcii.  

Despre CESAROM  

CESAROM, liderul pieţei româneşti de gresie şi faianţă este unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de peste 60 de ani. CESAROM se produce in fabrica Sanex SA din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului Lasselsberger GmbH, lider in producţia europeană de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice). În prezent, capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii Sanex SA din Cluj-Napoca se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual, SANEX SA comercializând o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci decor. Toate colecţiile CESAROM pot fi vizualizate pe www.cesarom.ro.