Cum alegi culorile potrivite pentru baia ta 

Cu siguranță, baia are un rol important în alegerea designului pe care ți-l dorești pentru casa ta. Alegerea stilului pe care-l abordezi, respectiv al designului și culorilor pe care le alegi pentru gresia și faianța din baie sunt esențiale pentru a reda atmosfera pe care ți-o dorești. 

În acest ghid, vom explora modelele de faianță pentru baie în două culori, precum și o serie de combinații de culori în trend, modele de băi în două culori și sfaturi despre cum să alegi culorile potrivite pentru a-ți transforma baia în spațiul pe care ți-l dorești. 

Modele de Faianță pentru Baie în Două Culori 

O modalitate eficientă de a adăuga un element de design interesant în baia ta este să optezi pentru modele de faianță în două culori. Această abordare poate crea un aspect vizual distinct și poate fi adaptată pentru a se potrivi stilului tău preferat.  

Colecția PERFECT, de la CESAROM 

Iată câteva idei: 

1.         Contrast Puternic:

O combinație clasică este cea de alb cu negru. Poți utiliza faianță albă pe o zonă a pereților și faianță neagră pentru zona dușului sau a oglinzii. Această combinație oferă un contrast puternic și poate crea o atmosferă elegantă și modernă în baie. 

2.         Culori Complementare:

Alege două culori care se completează reciproc, cum ar fi albastru și alb sau gri și roz. Această combinație poate adăuga un aspect vibrant și prietenos în baie. 

3.         Nuanțe de Gri:

Griul este o culoare neutră versatilă, iar o combinație de două nuanțe de gri poate crea un aspect modern și rafinat. Poți folosi nuanțe mai deschise pentru pereți și nuanțe mai închise pentru podea sau viceversa. 

4.         Culori Pastel:

Dacă vrei o baie în două culori cu un aer mai relaxat și plin de prospețime, optează pentru culori pastel. Combină, de exemplu, albastru deschis cu alb pentru un aspect liniștit și calm. 

Colecția PURITY, de la CESAROM 

Combinatii de Culori pentru Baie 

Combinațiile de culori sunt cheia pentru a crea un spațiu coeziv și atrăgător în baie. Iată câteva sugestii de combinații de culori care vor crea o atmosferă de impact: 

1.         Alb și Gri:

Această combinație clasică este perfectă pentru un aspect modern și curat. Folosește alb ca bază și adaugă accente de gri în detalii precum plăcile ceramice sau accesoriile. 

2.         Alb și Albastru:

Albastrul adaugă o notă de prospețime și relaxare în baie. Combinat cu alb, creează un mediu calm și revigorant. 

3.         Gri și Roz:

Pentru un aspect mai feminin și prietenos, poți combina nuanțe de gri cu roz. Această combinație poate aduce o notă de dulceață și vitalitate în baie. 

4.         Bej și Maro:

Dacă vrei un spațiu mai cald și rustic, optează pentru nuanțe de bej și maro. Această combinație poate aduce o senzație de confort și căldură. 

5.         Verde și Alb:

Verdele este o culoare care aduce prospețime și vitalitate. Combinat cu alb, poate crea un spațiu revigorant și plin de viață. 

Culori pentru Baia Mică 

Pentru o baie mică, este esențial să alegi culori care să creeze iluzia de spațiu și luminozitate. Culorile deschise, precum alb, crem sau nuanțe pastel, pot face camera să pară mai mare și mai aerisită. De asemenea, folosește o oglindă pentru a reflecta lumina și pentru a adăuga un element decorativ în același timp.Colecția Legno Classico,  

Colecția TANUM, de la CESAROM 

Culori pentru Gresia și Faianța din Baie 

Gresia și faianța sunt alegeri populare pentru baie datorită durabilității și rezistenței lor la umiditate. Atunci când alegi modele de gresie și faianță pentru baie în două culori sau combinații de culori, asigură-te că acestea se potrivesc cu paleta de culori a încăperii și cu stilul pe care dorești să-l abordezi. Păstrează echilibrul între plăcile ceramice pentru podea și cele pentru pereți pentru un aspect armonios. 

În concluzie, alegerea culorilor pentru baia ta poate transforma complet aspectul și atmosfera acesteia. Experimentează cu modele de faianță în două culori și combinații de culori pentru a crea un spațiu personalizat și plin de stil. Asigură-te că nuanțele alese reflectă gusturile și preferințele tale personale, astfel încât să te simți cu adevărat confortabil în spațiul tău.