De ce să alegi gresia pentru placarea pardoselii living-ului tău

Alegerea unei opțiuni pentru placarea pardoselii din living poate fi o decizie dificilă, mai ales când acestea sunt nelimitate.

De cele mai multe ori, livingul este placat cu parchet, însă dacă vă doriți un design inedit, puteți alege dintre modelele moderne de gresie ce schimbă complet aspectul întregii camere, transformând livingul într-o încăpere sofisticată și elegantă.

La fel ca în cazul tuturor materialelor de amenajare a locuinței, atunci când alegeți un model de gresie, este important să țineți cont de toate elementele de mobilier și decor care vor completa design-ul camerei.

Totodată, este important să luați în calcul dimensiunile încăperii, întrucât acestea influențează dimensiunile plăcilor de gresie. Cu cât încăperea este mai mare, cu atât plăcile de gresie interioară pot fi mai mici. Astfel, pentru un living de dimensiuni reduse este recomandată utilizarea unui model de gresie cu plăci mai mari și invers.

În general, pentru living se folosesc plăci de gresie lucioasă sau mată, cu design lemn, piatra sau ciment cu modele geometrice sau simple. Acestea sunt create special pentru interior, fiind ușor de curățat și de întreținut.

Avantajele montării gresiei în living

Aspectul elegant al încăperilor placate cu gresie reprezintă un avantaj important pentru oricine plănuiește în detaliu design-ul încăperii. Pentru a conferi unitate locuinței, puteți încerca placarea cu același model de gresie atât a livingului, cât și a holului sau bucătăriei.

Gresia este mai ușor de întreținut decât parchetul, fiind totodată un bun conductor al căldurii, așadar gresia porțelanată reprezintă soluția ideală pentru cine plănuiește să instaleze un sistem de încălzire prin pardoseală. Subliniem faptul ca întotdeauna pentru încăperile cu sistem de încălzire in pardoseala este absolut obligatorie utilizarea gresiei porțelanate pentru a face fata contracțiilor sau dilatărilor din sapa suport si a variațiilor de temperatura si pentru a nu va confrunta cu placi crăpate intr-un timp foarte scurt de la finalizarea lucrării.

În ceea ce privește rezistența plăcilor, gresia porțelanată este o alegere excelentă pentru living, întrucât rezistă foarte bine la șocuri, schimbări de temperatură sau umiditate, uzură, dar și la acțiunea agenților chimici, fiind recomandată pentru spațiile locative intens circulate.

Plăcile ceramice sunt produse dintr-un material igienic, care nu reține impuritățile. Astfel, placarea livingului cu gresie este ideală pentru familii, dar și pentru livingurile care servesc ca spații comune sau pentru primirea musafirilor. Gresia nu reține mirosurile neplăcute sau bacteriile, iar ceramica este un material hipoalergenic.

În plus, plăcile ceramice de gresie au o durabilitate mai mare spre deosebire de alte soluții de placare a pardoselii și sunt mai ușor de curățat, fiind ideale pentru spații des circulate, precum livingul. Totodată, un avantaj al montării gresiei în living este reprezentat de faptul că plăcile ceramice își mențin cel mai bine în timp calitatea și aspectul.

Persoanele care opteaza pentru placarea livingului cu piatră naturală trebuie sa stie ca aceasta este mai costisitor si mult mai greu de întreținut decât plăcile de gresie porțelanată. Piatră naturală necesită îngrijire specială și condiții de curățare potrivite pentru menținerea în timp a calității.

Pe lângă placarea pardoselii, plăcile de gresie pot fi aplicate în living și pe pereți însoțite de elemente decorative ce adaugă unicitate spatiului.

În funcție de design-ul și conceptul ales pentru amenajarea livingului, există numeroase modele de gresie, care se potrivesc oricărui stil, pentru fiecare încăpere.

În plus, dacă doriți să obțineți un design unic, inedit și care să vă testeze creativitatea, puteți alege să combinați plăcile de gresie pentru living cu elementele decorative sau mozaicurile din colecțiile CESAROM®.

Modele de gresie pentru living

Gresie living modernă Ceea ce face ca design-ul livingului să fie unul modern este dat atât de conceptul de amenajare al acestui spațiu, cât și de combinarea diferitelor modele ale plăcilor de gresie pentru living.

Creați spațiul pe care îl visați prin îmbinarea stilurilor care vi se potrivesc: plăci ceramice mari, cu design de lemn, piatra sau ciment, lucioase sau mate, structurate sau netede, cărora vă încurajăm să le alăturați elemente decorative și mozaicuri.

Pentru obținerea unei unități a spațiului, puteți aplica accente și pe pereți, pe diferite secțiuni, folosind plăcile moderne de gresie pentru living.

Gresie living 3d

Modelele de gresie cu suprafata structurata, asa numitele structuri 3D, pot fi aplicate pe peretii livingurilor, gresia portelanata fiind solutia perfecta la placarea semineelor. Ele se regăsesc într-o varietate de culori în colecțiile CESAROM® și conferă dimensiune si personalitate încăperii în care sunt aplicate.

În funcție de culoarea plăcilor alese, puteți obține efecte spectaculoase, indiferent dacă alegeți un model monocrom, clasic, sau unul care combină o gamă de culori.

Puneți-vă creativitatea la încercare și îndrăzniți să combinați plăcile de gresie cu elemente decorative și cu mozaicuri!

Gresie living neagră

Negrul este culoarea eleganței, iar alegerea acestei culori pentru plăcile ceramice din living va contribui cu siguranță la crearea unei atmosfere somptuoase, sofisticate.

Puteți opta pentru crearea unui design folosind plăci ceramice lucioase sau dimpotrivă, mate, netede sau cu relief, însă indiferent de aspectul acestora, rezultatul va fi cu siguranță unul spectaculos.

Gresia neagră pentru living se potrivește în special în spațiile mari, ca atare sau în combinație cu plăci de alte culori, întrucât negrul este o culoare care poate crea impresia de diminuare a spațiului încăperii.

Nu în ultimul rând, plăcile închise la culoare se regăsesc printre tendințele propuse în 2022 de designerii interiori.

Gresie living rustică

Dacă preferați un stil clasic, cu influențe vintage, puteți opta pentru amenajarea livingului cu plăci de gresie care imită piatra naturală, combinând aspectul acesteia cu cărămida aparentă.

Modelele de plăci ceramice pentru living variază, de la cele netede la plăcile de gresie structurate, care adaugă dimensiune spațiului.

Nuanțele recomandate pentru acest stil de amenajare sunt cele clasice, neutre, în tonuri de gri și bej, care conferă livingului o atmosferă rustică, mai ales atunci când sunt aplicate pe suprafața pereților.

Gresie living de lux

Când ne gândim la lux, ne imaginăm un spațiu de dimensiuni mari, cu un aspect elegant, al cărei pardoseli este placată cu gresie lucioasă, cu plăci mari. Am intuit corect?

Aspectul marmorat al plăcilor din colecțiile de lux complimentează de minune piesele de mobilier sofisticate și decorurile elegante ale livingurilor mari și spațioase.

Indiferent de culoarea pe care o alegeți, puteți fi siguri că plăcile lucioase din colecțiile de lux vor transforma orice încăpere într-o adevărată operă de artă.

Vă invităm să descoperiți toate modelele de plăci ceramice de gresie și faianță din colecțiile CESAROM®, să le alegeți pe cele mai potrivite pentru conceptul de amenajare pentru care ați optat și să le combinați pentru obținerea spațiului de vis.