Gresie, piscină. Cum faci cea mai bună combinație între cele două? 

O piscină nu înseamnă doar un loc de relaxare și răcoare în zilele toride de vară, ci și o oază privată în care vă puteți crea amintiri de neuitat alături de familie și prieteni. Este un spațiu care vă permite să vă deconectați de la rutina zilnică și să vă bucurați de un stil de viață activ și sănătos. Indiferent de dimensiunea acesteia, dar și de forma aleasă, o piscină va transforma curtea într-un loc de recreere și distracție. 

Odată ce ați luat decizia de a vă construi o piscină, urmează etapa cea mai interesantă: alegerea dimensiunii, a materialelor și finisajelor potrivite.  

Următoarea decizie importantă pe care trebuie s-o luați ține de gresia potrivită. Aceasta vă poate ajuta să vă creați spațiul pe care vi-l doriți, din punct de vedere estetic, dar vine și cu o serie de proprietăți tehnice esențiale, cum ar fi rezistența la alunecare, rezistența la produse chimice și durabilitatea în fața factorilor externi. Astfel, vă asigurați că toți membri familiei sau persoanele dragi care vor veni în vizită sunt în siguranță. 

Vom explora, așadar, opțiunile și aspectele importante de luat în considerare atunci când vine vorba de alegerea gresiei pentru piscină.  

Gresia, o opțiune durabilă și plăcută estetic pentru amenajarea piscinei 

Așa cum spuneam și mai sus, gresia este alegerea ideală pentru amenajarea piscinei, căci oferă o combinație perfectă între durabilitate, simț estetic și siguranță. În plus, este potrivită indiferent dacă vă doriți o piscină în aer liber sau aveți un spațiu potrivit pentru a o construi în interior. 

Proiect realizat cu gresie porțelanată din colecția Colecția CESAROM® Piedra   

Baia Publică Neptun, Sibiu 

Datorită proprietăților sale, rezistă în medii umede și expunerii la substanțe chimice utilizate în tratarea apei. Aceasta este rezistentă la pătare și decolorare, oferind o suprafață durabilă, antiderapantă, care își va păstra aspectul de-a lungul timpului. De asemenea, este ușor de curățat, permițându-vă să mențineți un mediu igienic și sănătos. 

Gresia porțelanată pentru piscine 

Când vă gândiți la amenajarea unei piscine, gresia porțelanată se evidențiază ca fiind una dintre cele mai potrivite și versatilie alegeri recomandate de specialiști. Combinația sa unică de proprietăți și varietatea modelelor disponibile pe piață o face ideală pentru a înfrumuseța orice piscină. 

În primul rând, gresia porțelanată este disponibilă într-o varietate impresionantă de culori, modele și finisaje. De exemplu, puteți alege o gresie porțelanată care imita aspectul lemnului sau cel al pietrei naturale. 

Întreținerea unei piscine presupune expunerea constantă la umezeală, substanțe chimice, precum și variații de temperatură și trafic intens, iar gresia porțelanată se dovedește a fi rezistentă în fața tuturor acestor provocări.  

Fiind un material ceramic compact și solid, aceasta este rezistentă la umiditate, pătare, decolorare și zgârieturi și poate face față condițiilor externe dure, cum ar fi razele UV, înghețul și căldura intensă, fără a-și pierde calitățile estetice. În plus, ea are proprietăți antiderapante, chiar și în condiții de umezeală extremă. Astfel, gresia porțelanată asigură o suprafață rezistentă în timp, eliminând grija deteriorărilor premature și necesitatea reparaților frecvente. 

Una dintre recomandările noastre este colecția Quartz, din gama rectificată Safe+, care conține nanoparticule de argint, ce elimină 99% dintre bacterii și microbi, împiedică dezvoltarea mucegaiului și răspândirea bacteriilor. Mai mult de atât, acesta are proprietăți antiderapante datorită protecției numite GRANILLIA, un amestec de frițe ceramice, un strat ultra rezistent, necesar în zonele cu trafic intens. Din punct de vedere estetic, adaugă naturalețe prin efectul vizual de “mică”.

Colecția CESAROM® Quartz safe+, cu proprietăți antiderapante 

Gresie antiderapantă pentru piscină: suprafața ABS, anti-alunecare 

Un aspect esențial în alegerea gresiei pentru piscină este siguranța. De aceea, recomandăm să vă asigurați că folosiți o gresia antiderapantă, care va oferi aderență și va minimiza riscul alunecării. 

În gama noastră de produse RAKO veți regăsi un nou tip de suprafață numit ABS. Numele vine de la anti-alunecare, precum și după proprietățile R10/B-Neted.  

Aceasta se identifică față de celelalte tipuri de gresie prin următoarele aspecte: 

  • E o suprafață netedă, anti-alunecare, pe bază de materii prime naturale 
  • Are rezistență ridicată la alunecare (clasa R10/B) 
  • O suprafață mată și fină, fără efect de relief 
  • Faptul că nu necesită efort de curățare, datorită suprafeței netede și fine  
  • Este o soluție sigură și durabilă, în special pentru spațiile cu trafic intens  
  • Este potrivită pentru pardoseli supuse la produse chimice, cum sunt piscinele. 

Aflați mai multe despre suprafața ABS, aici.  

Colecția RAKO®PORFIDO, cu suprafață ABS 

Gresia mozaic pentru piscină: un detaliu elegant și personalizat pentru designul piscinei tale 

Gresia mozaic reprezintă o opțiune recomandată pentru a aduce un aspect distinctiv și unicitate în amenajarea piscinei.  

Prin varietatea de modele, forme și culori unice, adaugă un element artistic și elegant, chiar versatil în amenajarea piscinei. Aceasta poate fi utilizată pentru placarea diferitelor suprafețe, cum ar fi pereții interiori ai piscinei, podeaua piscinei sau chiar marginea acesteia, permițându-vă să creați o armonie și o continuitate estetică în întregul spațiu. 

Indiferent de dimensiunea sau forma piscinei, gresia mozaic va adăuga o notă de rafinament și eleganță. Fie că optați pentru un mozaic clasic sau pentru unul modern și îndrăzneț, acesta va crea un impact vizual puternic și va adăuga un caracter distinctiv întregului ambient. 

Vă mai oferim un sfat: 

Pe lângă alegerea gresiei potrivite, asigurați-vă că utilizați un adeziv special pentru piscină. Acesta va asigura o fixare solidă și durabilă, rezistând la umezeală și substanțe chimice și oferindu-vă un mediu sigur și rezistent. Descoperiți mai multe în broșura de pe site-ul nostru!  

Indiferent dacă visați la o piscină elegantă în stil mediteranean, una cu accente moderne și minimalistă sau vreți mai degrabă un aspect rustic și natural, veți găsi cu siguranță ce vă doriți în gama largă de produse CESAROM. În plus, le puteți testa chiar la dumneavoastră acasă, cu ARdesigner!