Idei de amenajare a grădinii și modele de gresie exterioară antiderapantă

Amenajarea grădinii este o modalitate excelentă de a îți transforma spațiul exterior într-o oază de relaxare, dar și un spațiu în care să inviți cu drag toți vecinii. Iar gresia este o opțiune eficientă pentru a crea o zonă elegantă și durabilă.

În acest articol, vom explora idei de amenajare a grădinii cu gresie de exterior antiderapantă, dar și o serie de sfaturi practice și sugestii pentru a crea un spațiu pe gustul fiecărui membru al familiei.

Idei amenajare grădină 

Atunci când vine vorba de amenajarea grădinii, posibilitățile sunt nelimitate. Indiferent dacă ai un spațiu mic sau mai generos la dispoziție, poți transforma grădina într-un loc plin de culoare, în perfectă armonie cu natura.

De la grădini urbane, cu plante aromatice, până la grădini cu flori perene sau grădini tematice, există nenumărate idei creative și funcționale pentru a-ți îmbogăți curtea și a crea un spațiu exterior pe gustul tău. Iată câteva dintre ele:

Grădină de ierburi aromatice: Creează un colț special pentru plante aromatice, în care să cultivi busuioc, mentă, rozmarin sau lavandă. Poți folosi ghivece sau căsuțe suspendate pentru a economisi spațiu și a adăuga un aspect rustic grădinii tale.

Sursă imagine: Pinterest

Grădină de legume și fructe: Dacă ai suficient spațiu disponibil, poți amenaja o grădină de legume și fructe, în care să cultivi roșii, castraveți, ardei sau căpșuni. Pentru spațiile de dimensiuni mici, există sisteme de grădini suspendate, iar pentru cei dintre noi care nu au atât de mult timp pentru grădinărit există varianta de irigare automată, cu sistem de reciclare a apei.

Grădină japoneză: Inspirată din estetica și filozofia japoneză, este caracterizată de simplitate, echilibru și armonie. Utilizează pietre decorative, sisteme de fântâni arteziene, plante cu frunze delicate și elemente zen, precum statuete sau poduri mici, pentru a crea un spațiu relaxant și meditativ în propria curte.

Grădină de petale și luminițe: Pentru o atmosferă romantică și magică în serile de vară, amenajează o grădină cu petale și luminițe. Folosește flori delicate precum trandafiri, dalii sau crizanteme, iar în timpul serii, iluminează grădina cu lumânări, lămpi solare sau felinare decorative pentru a crea o atmosferă de poveste. Pentru a amplifica experiența plantează flori ca Regina Nopții pentru un parfum irezistibil.

 Grădină cu foișor sau pergolă: Construiește un foișor sau o pergolă în grădină care să servească drept loc de relaxare și socializare în aer liber. Poți decora structura cu plante cățărătoare, precum viță de vie sau trandafiri, pentru a crea un decor natural și umbrit pentru zilele toride de vară.

• Grădină tematică: Explorează ideea unei grădini tematice, inspirată din pasiunile și interesele tale. Poți crea o grădină mediteraneană, cu plante și culori caracteristice regiunii dar aclimatizate, o grădină tropicală sau chiar o grădină de flori precum grădinile de poveste ale căsuțelor englezești.

• Grădină de relaxare și meditație: Amenajează un colț special în grădină dedicat relaxării și meditației, cu un hamac comod, perne moi și plante aromatice. Alege plante cu proprietăți relaxante și purificatoare, precum levănțică, trandafiri sau mentă, pentru a crea un spațiu liniștit și reconfortant în propria curte.

• Oază de Distracție pentru Copii: Transformă grădina într-o oază de distracție pentru cei mici, amenajând un spațiu de joacă care să le stimuleze imaginația și creativitatea. Construiește o zonă pentru  joaca în/cu nisip într-un colț al grădinii, adaugă leagăne, tobogane și trambuline pentru ore nelimitate de distracție. Asigură o suprafață moale și sigură pentru joacă, folosind cauciucuri reciclate sau gresie antiderapantă în jurul zonei de joacă.

Sursă imagine: Pinterest

Amenajare grădină mică

Pentru a te bucura de spațiul tău, chiar dacă dispui de o grădină de mici dimensiuni, alege o gresie de exterior în culori deschise și modele simple pentru a crea iluzia de spațiu mai mare. Optează pentru modele de gresie exterioară antiderapantă, precum plăcile cu design care imită piatra sau lemnul. Pe lângă aspectul estetic, te bucuri și de funcționalitățile plăcilor ceramice.

Dacă spațiul de amenajare este limitat, poți opta pentru o grădină verticală, pe perete sau pe un suport special. Plantele  cu flori colorate vor crea un aspect plin de viață.

Modele de gresie exterior

Există o varietate de modele de gresie exterioară disponibile, de la modele cu design care imită piatra naturală sau lemnul, până la modele moderne și abstracte. Poți opta pentru modele de gresie exterioră antiderapantă cu dimensiuni diferite, precum 60×60 cm sau chiar plăci mari de 80×80 cm, pentru a crea un aspect uniform și elegant în grădină.

De asemenea, poți alege plăci ceramice cu tehnologie ABS (Anti-Slip Best Surface), care garantează valori anti-alunecare de top (R10-R11) sau ABS (Anti-alunecare-R10/B-Soft), care garantează o rezistență la alunecare foarte bună. Ca și coeficient anti-alunecare, aceata e clasificată ca R10/B. În plus, ambele tehnologii garantează o suprafață fină la atingere, un aspect mat, fără reflexii și sunt foarte ușor de curățat.

Gresie exterior antiderapantă

Pe lângă aspectul estetic, siguranța ar trebui să fie o prioritate atunci când vorbim despre amenajarea grădinii, mai ales în zonele umede sau în apropierea piscinelor. Alege gresia exterioară antiderapantă, cu o textură specială, deoarece are un coeficient ridicat de anti-alunecare și sporește siguranța împotriva accidentelor.

Rezistența la intemperii și la îngheț

Un alt aspect la care să fii atent atunci când alegi gresia de exterior este rezistența la intemperii și la îngheț. Optează pentru plăci de gresie care pot rezista la fluctuațiile de temperatură și la expunerea la apă, pentru a evita fisurarea și deteriorarea în timp.

Adeziv pentru gresie exterior

Pentru a asigura o fixare solidă a gresiei exterioare, este important să folosești un adeziv de calitate. Alege un adeziv special conceput pentru gresie de exterior, care să ofere rezistență la intemperii și la îngheț și apelează, dacă este nevoie, la un specialist.

Utilizarea gresiei pe scări exterioare

Pentru a completa amenajarea grădinii, poți utiliza gresie antiderapantă și pe scările exterioare. Alege plăci de gresie antiderapante, rezistente la intemperii și la uzură, pentru a asigura siguranța și durabilitatea în timp.

De cele mai multe ori, există variante de plăci de treaptă în aceeași colecție cu gresia, așadar pot fi achiziționate și combinate cu ușurință.

Consiliere și asistență

Pentru a obține cele mai bune rezultate în amenajarea grădinii tale, nu ezita să ceri sfaturi și asistență de la specialiștii în amenajări interioare și exterioare. Aceștia îți pot oferi consultanță în alegerea modelelor potrivite, a adezivului și a tehnicii de montaj pentru un rezultat final impecabil.

Înainte de a începe amenajarea grădinii cu gresie exterioră, ia în considerare planificarea și designul spațiului. Creează un plan detaliat al amenajării grădinii, luând în considerare dimensiunea, forma și utilizarea spațiului, astfel încât să obții rezultatul dorit și să valorifici la maxim potențialul estetic și funcțional al grădinii tale.

Descoperă AICI colecțiile CESAROM pentru amenajări exterioare. Adaugă produsele preferate în Wishlist, trimite-l către noi și beneficiezi de consultanță gratuită!