Medalioane ceramice: un plus de eleganță și personalitate pentru amenajarea băii sau bucătăriei tale 

Medalioanele sunt considerate bijuteriile decorative ale amenajărilor interioare, datorită faptului că pot transforma complet estetica unui spațiu, adăugând un plus de eleganță și un aspect distinctiv. Aceste piese decorative nu doar atrag atenția asupra lor, ci aduc și un sentiment de valoare și rafinament într-o încăpere. Fie că vă doriți să puneți în evidență o anumită zonă din bucătărie sau să redefiniți aspectul băii, medalioanele ceramice sunt o soluție creativă. 

În acest articol, veți afla de ce sunt o alegere foarte bună în amenajările dumneavoastră, cum se aleg în funcție de faianță și care sunt avantajele acestora. 

De ce să alegeți medalioane în amenajarea spațiului 

În primul rând, medalioanele sunt o alegere bună pentru completarea faianței din băi și  bucătării, din motive estetice. Odată montate, acestea devin punctul central de interes al acestor încăperi. Indiferent de dimensiunea sau designul medalionului ales, acesta va atrage atenția ori va completa perfect eleganța spațiului în care e amplasat.  

Apoi, datorită faptului că acestea sunt fabricate dintr-un material ceramic de înaltă calitate și materiale prețioase, asigură durabilitate și un aspect autentic pe termen lung. De asemenea, ele sunt ușor de întreținut și curățat, menținându-și strălucirea fără a fi nevoie de eforturi foarte mari.  

Medalion gri, 60×30 cm, colecția MIRAGE 

Alegerea faianței, pentru o armonie perfectă 

Cel mai important aspect, în alegerea medalionului potrivit, este de a vă asigura că acesta e în armonie perfectă cu faianța. Alegerea uneia o va influența inevitabil pe cealaltă, de exemplu puteți alege o faianță simplă și într-o culoare neutră pentru a pune în valoare medalionul sau o faianță mai complexă pentru a crea un contrast. 

Unul dintre aspectele fascinante ale medalioanelor ceramice este însă versatilitatea lor, atunci când vine vorba de asortarea lor cu faianța. Acestea vor completa amenajarea adăugând adâncime și textură, ajutându-vă astfel să obțineți un spațiu cu o atmosferă deosebită. 

În căutarea faianței potrivite pentru a vă crea spațiul pe care vi-l doriți, e nevoie așadar să luați în considerare factori precum textura, culoarea și design-ul acesteia. Pentru medalioanele în nuanțe mai neutre sau cu detalii complexe, faianța albă devine un canvas ideal. Aceasta creează un fundal curat și luminos, punând în evidență cu eleganță detaliile ornamentale ale medalioanelor. Pentru modele mai îndrăznețe sau cu nuanțe vibrante, faianța colorată poate adăuga un contrast incitant, dar și expresivitate spațiului. 

Medalioane pentru amenajarea bucătăriei 

Adăugarea medalioanelor în bucătăria vă va oferi oportunitatea de a vă exprima creativitatea într-un mod unic. Prin alegerea unui model potrivit, puteți transforma bucătăria nu doar într-un spațiu elegant, dar într-unul care să vă reflecte personalitatea. 

Câteva lucruri pe care să le luați în considerare: 

1. Stilul de amenajare al bucătăriei: Alegeți un medalion, respectiv o faianță care se potrivește cu stilul de amenajare pe care doriți să-l abordați în acest spațiu. Dacă aveți o bucătărie modernă, puteți opta pentru medalioane cu design geometric sau abstract. În cazul unei bucătării rustice, medalioanele cu motive florale sau naturale pot fi o alegere inspirată. 

2. Dimensiunea și amplasarea: Luați în considerare suprafața disponibilă, atunci când alegeți medalionul. Un format prea mare într-o bucătărie mică poate avea un impact copleșitor. Apoi, gândiți-vă care e zona pe care v-ați dori s-o puneți în valoare. 

3. Culoarea și textura: Medalioanele ceramice vin într-o varietate de culori și texturi. Vedeți cum se vor potrivi cu paleta de culori deja existente în bucătărie. Dacă vrei să adăugați un plus de culoare, puteți alege un medalion în nuanțe contrastante. Dacă vă doriți o amenajarea discretă, optați pentru culori complementare. 

4. Funcționalitatea: În bucătărie, medalioanele nu au doar un rol decorativ, ci pot fi folosite pentru a proteja suprafețele de murdărie. De exemplu, un medalion plasat sub hotă poate fi atât o piesă de artă, cât și o barieră împotriva stropilor de grăsime sau de apă. 

5. Punctul Focal: De cele mai multe ori, un medalion va deveni punctul focal al bucătăriei, însă acest lucru depinde și de celelalte elemente de decor. Folosiți-vă de acest atu pentru a crea un spațiu deosebit. De exemplu, puteți alege corpuri de iluminat care să îl pună în evidență. 

Medalioane pentru amenajarea băii 

Ca și în cazul bucătăriei, medalioanele pot fi o oportunitate de a crea un spațiu deosebit. Când vorbim despre baie, însă, se va pune mai mult accent pe o amenajare care să inspire un plus de relaxare, chiar originalitate și rafinament. 

Medalion alb-negru, 60×30 cm, colecția PERFECT 

Luați în considerare următoarele aspecte, înainte de a alege medalioanele potrivite: 

1. Dimensiunea spațiului: Dimensiunea băii va fi un factor decisiv, mai ales în amplasarea medalionului. Dacă dispuneți de o baie mică, puteți opta pentru un medalion cu un design mai simplu, pentru a evita supraîncărcarea spațiului. În băile mai mari, puteți alege medalioane cu un design mai complex pe un singur perete pentru a crea un impact vizual puternic. 

2. Stilul amenajării: Alegeți un medalion care să se potrivească cu stilul de amenajare al băii. Medalioanele pot varia de la modele tradiționale și florale, la designuri moderne și geometrice. Asigurați-vă astfel că medalionul se integrează armonios cu restul elementelor din baie. 

3. Zona de focalizare: Gândiți-vă la locația ideală pentru a plasa medalionul, astfel încât să creeze un punct focal impresionant. Poate fi folosit dușului sau a oglinzii, de exemplu, pentru o pată de culoare. 

4. Paleta de culori: Alegerea culorilor e foarte importantă în crearea atmosferei dorite. Puteți opta pentru medalioane în culori similare cu cele ale faianței, pentru a oferi armonie vizuală sau puteți crea un contrast, pentru a oferi un plus de adâncime și textură spațiului. 

5. Rezistența la umiditate: E important ca medalionul ales să fie rezistent la umiditate și ușor de curățat. Din acest punct de vedere, medalioanele ceramice sunt o alegere excelentă, deoarece sunt durabile și rezistente la umezeală. 

6. Lumina naturală și iluminatul: Gândiți-vă la cum va interacționa medalionul cu lumina naturală din baie sau cu iluminatul artificial. Un medalion cu nuanțe strălucitoare poate adăuga un efect de strălucire în lumină naturală, în timp ce iluminatul poate sublinia detaliile sale. 

7. Piesa de rezistență: Medalionul poate fi folosit pentru a accentua anumite zone ale băii, cum ar fi zona de duș sau cada. Alegând un design interesant pentru aceste zone, veți decide care va fi piesa de rezistență a băii dumneavoastră. 

Medalioane albe, un plus de rafinament 

Medalioanele albe sunt o alegere populară pentru amenajarea băii sau bucătăriei, fiind o opțiune versatilă, indiferent de stilul de amenajare. Acestea sunt ușor de asortat și vin într-o gamă foarte largă de modele. 

Combinația dintre faianța albă și medalioanele cu nuanțe albe creează un aspect atemporal și elegant, oferind posibilitatea de vă juca cu accentele de culoare în alegerea ulterioară a pieselor de decor. 

În concluzie, medalioanele ceramice aduc un strop de creativitate și originalitate în amenajările băilor și bucătăriilor, redefinind aceste spații prin eleganță și o notă personală. Indiferent de locul amplasării, acestea devin piesele de rezistență a încăperii. 

Descoperiți aici piesele de decor din colecția CESAROM. Le puteți testa chiar la dumneavoastră acasă, cu ARdesigner