Modele de gresie și faianță în trend pentru amenajarea băii în 2023 

În alegerea plăcilor ceramice pentru baie, atât aspectul estetic cât și funcționalitatea au un rol aparte. Iar pentru că acestea presupun o investiție pe termen lung, este important să alocați suficient timp pentru a alege tipurile de gresie și faianță potrivite pentru dumneavoastră. 

Plăcile ceramice Terrazzo 

Modelele Terrazzo se reîntorc în topul plăcilor ceramice pentru baie în anul 2023. Pe lângă faptul că acestea pot fi disponibile într-un număr impresionant de culori, dar și dimensiuni care creează un design unic și cât se poate de atractiv. Un motiv pentru care sunt atât de apreciate îl reprezintă faptul că sunt rezistente și ușor de întreținut.  

Gresia porțelanată 

Gresia porțelanată este soluția cea mai rezistentă atât pentru placări exterioare cât și interioare, un material care și-a păstrat popularitatea de-a lungul timpului, datorită proprietăților sale. Cu ajutorul tehnologiilor digitale, designul acestor plăci ceramice reproduce cu mare exactitate și finețe texturi de lemn, roci naturale: travertin, cuarț, bazalt, marmura (Carrara, Blanco Ibiza, Nero Marquina, Rojo Alicante). 

Gresia porțelanată se regăsește într-o varietate de culori, stiluri și dimensiuni, ceea ce vă permite să faceți cu ușurință cea mai bună alegere pentru baia dumneavoastră. În plus, suprafețele ceramice sunt rezistente, igienice, ușor de curățat și întreținut, nu se pătează și nu necesită tratamente speciale care să mențină culoarea și aspectul suprafeței. 

Mozaicuri 

Dacă vă doriți un decor care să iasă în evidență, atunci cu siguranță mozaicul este alegerea potrivită pentru dumneavoastră.  

Fie că alegeți o textură lucioasă sau mată, aceste plăci ceramice sunt create pentru a impresiona. Mosaicul decorativ reprezintă instrumentul creativ cu cel mai mare impact în transformarea unui spațiu. Adaugă o nota de rafinament, un plus de personalitate și eleganță ambientului dumneavoastră. Mozaicul a fost utilizat din cele mai vechi timpuri, dar astăzi primește valențe estetice noi care îl aduc în topul preferințelor designerilor, atât în proiectele rezidențiale cât și non-rezidențiale (restaurante, hoteluri, spa-uri, piscine, etc). Dacă mozaicul este porțelanat, se poate opta pentru placarea pardoselilor din dușuri sau chiar întreaga baie, datorită proprietăților anti-alunecare ridicate. 

Faianța 3D 

Faianța 3D a început să-și facă prezența tot mai mult în amenajări interioare anul acesta, însă multă lume nu a auzit încă de acest tip de placă ceramică. Pe lângă faptul că oferă un aspect inedit spațiului pe care îl amenajăm, conferă și senzația de spațialitate.  

Reliefurile și volumele tridimensionale creează jocuri de lumini originale și adaptate stilurilor contemporane. Colorate sau albe, cu diverse modele, mate sau lucioase, plăcile 3D sunt ideale pentru a aduce o doză mare de originalitate unei camere, fie că alegem să decorăm întreaga suprafață sau doar un perete.  

CESAROM vă oferă nenumărate tipuri de gresie și faianță, ideale pentru băi, iar ofertele pot fi consultate AICI. Folosiți CESAROM AR Designer pentru a testa plăcile ceramice disponibile pe website în spațiul dumneavoastră.