Nuanță, calibru, dată de producție

3 specificații esențiale când cumperi gresie și faianță

Imagine cutie gresie CESAROM, detliu specificații esențiale produse CESAROM.
Nuanță, calibru, dată de prducție

În căutarea celor mai potrivite plăci de gresie și faianță pentru baie și bucătărie dar și pentru alte spații din casa dumneavoastră, nuanța, calibrul și data de fabricație sunt factori esențiali de luat în considerare. Acest articol vă va ghida prin procesul de selecție a gresiei și faianței, ajutându-vă să identificați cu ușurință indicațiile de pe cutiile de plăci ceramice.

Nuanța – O Ambianță Armonioasă

Nuanța plăcilor ceramice reprezintă variația de tonuri prezente într-o serie de produse. Pentru o bucătărie sau o baie,  cu o ambianță armonioasă și uniformă, asigurați-vă că alegeți plăcile de gresie și faianță cu aceeași nuanță. Astfel, veți evita diferențe notabile în cromatică și aspect între plăci și veți obține o estetică perfect echilibrată.

Calibrul – Montare Fără Bătăi de Cap

Calibrul indică plaja de  dimensiuni ale tuturor  plăcilor de gresie sau faianță. Alegerea unui calibru corespunzător este esențială pentru o montare fără probleme. Plăcile cu același calibru au dimensiuni apropiate, ceea ce facilitează montarea cu rosturi uniforme, de aceea trebuie să vă asigurați că toate plăcile pe care le folosiți într-un spațiu au același calibru (marcat pe cutie). În cazul în care doriți să obțineți o distanțiere (rost) cât mai mică între plăcile de gresie sau faianță puteți opta pentru plăcile rectificate.

Diferența între gresia rectificată și nerectrificată
Diferența între gresia rectificată și nerectrificată

Aflați mai multe despre gresiile rectificate AICI.

Data de Fabricație – Calitate și Durabilitate

Data de fabricație joacă un rol important în alegerea plăcilor ceramice potrivite. Atât gresia, cât și faianța sunt fabricate din materiale 100% naturale, iar întrucât natura este sensibilă la modificările din mediul înconjurător, aceste materiale pot suferi ușoare modificări de culoare de-a lungul timpului. Pentru a minimiza aceste diferențe, echipa noastră de specialiști efectuează verificări și ajustări repetate.

Totuși, data de fabricație reprezintă un indicator pentru variațiile subtile de culoare. Pentru a obține o uniformitate estetică a suprafețelor finale, vă recomandăm să achiziționați cutii cu plăci ceramice fabricate aproximativ în aceeași perioadă. Astfel, veți avea certitudinea că plăcile se vor îmbina armonios și vor crea un aspect plăcut în spațiul dumneavoastră.

Așadar, acum sunteți pregătiți să vă transformați baia, bucătăria sau orice alt spațiu din casa dumneavoastră într-un spațiu armonios și funcțional, folosind plăcile ceramice potrivite. Înainte de a face achiziții, nu uitați să verificați cu atenție detaliile de pe cutii. Nu ezitați să consulți specialiști și să căutați inspirație online pentru a face alegerea optimă și pentru a vă transforma casa într-un spațiu de vis! Descoperiți modelele preferate AICI

Vă recomandăm să urmăriți ghidul realizat împreună cu Discovery Romania pentru mai multe detalii.