Școlile din mediul rural sunt renovate prin proiectul “Împreună CONSTRUIM oameni” al Asociației Bookland

Anul trecut, CESAROM s-a alăturat proiectului „Împreună CONSTRUIM oameni” desfășurat de Asociația BookLand. Am răspuns afirmativ la această colaborare deoarece știm că mediul rural românesc are nevoie de multă susținere în ceea ce privește educația. Ne dorim să facem parte din echipa care îi ajută pe acești copii să-și creioneze visurile, pe care ulterior să le urmeze în viață.


Am rezonat încă de la început cu obiectivele Asociației BookLand care susține egalitatea în drepturi pentru copii, asumându-și renovarea școlilor din mediul rural pentru a le asigura acestora șansa la o educație de calitate.


Astfel, în 2021, prin intermediul proiectului „Împreună CONSTRUIM oameni” desfășurat de Asociația BookLand, CESAROM s-a implicat activ în renovarea a șase școli din mediul rural, donând peste 900 metri pătrați de gresie și faianță, pentru ca elevii care învață în aceste școli să beneficieze de condiții cât mai bune de studiu.


Cele șase școli în care CESAROM s-a implicat pe parcursul anului 2021:


  • Școala Gimnazială Țepoaia, comuna Motoșeni, județul Bacău. Contribuție: 100 mp de gresie. Se pot vedea rezultatele lucrărilor de renovare aici și aici.
  • Școala Gimnazială ”Profesor Dr. General Gheorghe V. Zaharia”, comuna Popești, județul Vrancea. Contribuție: 102 mp de gresie. Se pot vedea rezultatele lucrărilor aici și aici.
  • Școala Gimnazială Sângeorzu-Nou, comuna Sângeorzu Nou, Jud. Bistrița-Năsăud. Contribuție: 120 mp de gresie.
  • Școala Gimnazială Cârjoaia, comuna Cotnari, județul Iași. Contribuție: 100 mp de gresie pentru interior și 20 mp de gresie pentru exterior. Se pot vedea rezultatele lucrărilor de renovare aici.
  • Școala Gimnazială Păstrăveni, comuna Păstrăveni, județul Neamț. Contribuție: 300 mp de gresie pentru interior și 100 mp de gresie pentru exterior.
  • Școala Gimnaziala Nalbant, comuna Nalbant, județul Tulcea. Contribuție: 70 mp de gresie pentru exterior.

Vom continua și în 2022 să ne implicăm în proiectul „Împreună CONSTRUIM oameni”, alături de Asociația BookLand.


Patru școli din zone rurale au deja susținerea CESAROM cu alte peste 900 metri pătrați de gresie și faianță. Acestea sunt:


  • Școala Gimnazială Tătărăștii de Jos, comuna Tătărăștii de Jos. Județul Teleorman.
  • Școala Gimnazială Breaza, comuna Breaza, județul Buzău.
  • Școala Gimnazială Rugi, comuna Turcinești, județul Gorj.
  • Școala Gimnazială nr. 3 Uzunu, comuna Călugăreni, județul Giurgiu.

Suntem nerăbdători să vedem copii fericiți cât mai curănd și în aceste școli.