Trenduri de amenajare living pentru 2024. Se poartă plăcile de ceramică în living? 

All-white este primul tăiat de pe lista. Cu toții ne amintim de interioarele complet albe și mai ales bucătăriile lipsite de culoare. Acest trend este încet înlocuit cu unul mai inspiratrațional. Nuanțele neutre și calde nu doar că sunt o alegere mai plăcută ci au și un efect benefic asupra sistemului nervos. Pe lângă beneficiile asupra stării noastre de bine, nuanțele în tonuri precum ivoriu, taupe, griurile calde și pastelurile oferă naturalețe spațiului și creează o ambianță primitoare și relaxantă.

Chiar dacă ideea de spațiu all white dispare, minimalismul rămâne și în anul 2024, dar într-o formă mai rafinată și pragmatică. Cu toate acestea, estetica minimalistă specifică anului 2024 se rezumă la suprafețe și texturi. În materie de obiecte de decor se observă o preferință pentru maximalism prin încorporarea elementelor cu puternic impact vizual.

Al doilea trend pe care îl tăiem de pe lista anului 2023: interioarele complet rustice. Dușumelele din lemn rustic, ușile din lemn rustic, mobilierul din lemn rustic, toate incorporate în aceiași cameră. Nu e de mirare că acest curent nu a reușit să facă pasul către anul 2024! Chiar dacă trendul rustic rămâne în urmă, textura și culorile lemnului rămân o inspirație majoră pentru anul 2024. Însă, în loc de imaginea pitorească în care regăsim de cele mai multe ori lemnul, acest tip de design, alături de piatră,își face loc în ambianțele de inspirație contemporană.

Acum că ne-am făcut o idee despre ce se poartă și ce nu se poartă în 2024, putem să ne îndreptăm atenția către trendurile de plăci ceramice pentru anul 2024.

Înainte să intrăm în detalii despre ce se poartă în anul 2024 în materie de plăci ceramice, merită să punctăm principalele curente care nu se vor mai regăsi în trendul anului viitor în domeniului designului interior.  

Gresie living în 2024 

Să începem cu întrebarea: De ce gresie în living?   

Răspunsul e simplu. În primul rând, gresia și faianța sunt ușor de curățat și înreținut. În al doilea rând, suprafața ceramică are o rată de transfer termic mai bună decât parchetul, atunci când luăm în calcul încălzirea în pardoseală. Al treilea avantaj al plăcilor ceramice este calitatea anibacteriană, dată de stratul special de protecție care este aplicat în procesul de producție.

Pe lângă toate acestea, design-ul suprafețelor este divers și poate fi ușor integrat în ambianța pe care ne-o dorim. În trendurile pentru anul 2024, plăcile ceramice au un loc important, mai ales că sunt produse tot mai des selectate pentru pardoseala livingului.

Ivoar, taupe și griuri calde în living

Imaginează-ți toate aceste nuanțe pe textura pietrei de tip limestone, integrate într-un living cu o pardoseală ivoar sau gri cald, cu mobilier modern, decorațiuni metalice, sticlă și o canapea statement.

Fie că vorbim de design-ul de piatră tip limestone, ceppo, cementino, terazzo sau granit, textura pietrei în tonuri de gri în combinație cu plăcile ceramice cu design tip lemn creează design-ul perfect pentru un living în 2024.