Modele de gresie și faianță în trend pentru amenajarea bucătăriei în 2023 

Alegerea plăcilor ceramice potrivite reprezintă un pas important în renovarea bucătăriei. Dincolo de proprietățile esențiale spațiului în care urmează să fie montate, trendurile și preferințele personale joacă un rol aparte. Iar pentru că acestea presupun o investiție pe termen lung, este important să alocați suficient timp pentru a alege tipurile de gresie și faianță potrivite pentru dumneavoastră. 

Plăcile ceramice porțelanate 

Plăcile ceramice porțelanate au cele mai bune proprietăți fizice și chimice, de aceea sunt recomandate pentru exterior sau interior, atât pentru placarea pardoselilor, cât și pentru cea a pereților. Nu doar că arată foarte bine, dar sunt și ușor de întreținut, fiind rezistente la pătare și umeazeală, dar și la trafic intens.  

Plăcile ceramice cu design de marmură sau piatră 

Aceste tipuri de plăci ceramice vor fi foarte la modă în anul 2023, în primul rând pentru că oferă bucătăriei un aspect deosebit. Sunt potrivite pentru un stil minimalist, întrucât dau un impact aparte, care nu se va demoda prea curând.  

Plăcile ceramice cu aspect de marmură pot fi folosite atât pentru pardoseală, cat și pentru pereți. Unul dintre principalele motive pentru care sunt de apreciate îl reprezintă faptul că transformă orice încăpere într-una luxuriantă și se pot îmbina cu ușurință cu materiale naturale precum lemnul, piatra sau metalul. 

Unul dintre avantajele plăcilor care imită piatra este că sunt practice și nu alunecă, iar aspectul modern atrage atenția la primul contact cu încăperea în care se află. 

Mozaicuri 

Dacă vă doriți un decor care să iasă în evidență, atunci cu siguranță mozaicul este alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Fie că alegeți o textură lucioasă sau mată, aceste plăci ceramice sunt create pentru a impresiona. Combinațiile de modele, texturi și culori dau dinamică și personalitate unei bucătarii în care mobilierul este alb, gri sau alte culori neutre.  

Mozaicuri tip herringbone 

Un tip aparte de mozaic pe care îl puteți alege pentru decorarea bucătăriei este modelul herringbone. Modelul presupune unirea unor plăci dreptunghiulare, care se întâlnesc la marginile drepte pentru a forma aspectul de zig-zag. Aspectul ușor neglijent, asimetric, va capta cu ușurință atenția și va oferi un aspect modern oricărui spațiu. 

Acestea se regăsesc într-o gamă largă de culori, astfel încât oferă posibilitatea multiplelor variante de amenajare. Niciun spațiu nu poate fi așadar prea simplu când adăugăm în ecuația de amenajare mozaicurile herringbone. 

CESAROM vă oferă nenumărate tipuri de gresie și faianță, ideale pentru bucătării, iar ofertele pot fi consultate AICI. Folosiți CESAROM AR Designer pentru a testa plăcile ceramice disponibile pe website în spațiul dumneavoastră.