Ce culori alegem pentru plăcile ceramice din baie  

Baia este o încăpere esențială indiferent că vorbim despre un spațiu rezidențial unde membrii familiei își încep rutina zilnică sau se relaxează după o zi plină sau vorbim despre cele comerciale, despre birouri sau instituții publice unde traficul este unul ntens. 

În fiecare dintre aceste cazuri, este important ca baia să ofere senzația de calm, relaxare și armonie, iar un factor deciziv în acest sens îl reprezintă culorile pe care le alegem. Poate de cele mai multe ori nu ne dăm seama de acest aspect, însă culorile au un impact semnificativ asupra stărilor noastre și ne pot influența activitățile de zi cu zi, precum capacitatea de concentrare, de a ne relaxa sau chiar apetitul. 

Alegerea culorilor potrivite pentru fiecare spațiu al unei locuințe sau clădiri este, așadar, un factor deosebit de important. Un rol aparte îl reprezintă și aspectul unitar al elementelor: faianța, gresia, precum și piesele de mobilier și piesele de decor folosite. 

Gresie Alba 

Albul este probabil cea mai des regăsită culoare din băi, iar motivele sunt numeroase: în primul rând, pentru că oferă senzația de curățenie, lumină și spațiu, dar și eleganță. De asemenea, este o culoare care aduce sentimentul de calm, confort și relaxare. 

Când vorbim totuși de o baie albă, nu este o regulă să fie și faianța și gresia albe. Combinația de alb și negru, de exemplu, este una ce nu se va demoda prea curând, ba chiar se va afla printre preferatele specialiștilor în anul 2023. Mai ales când vă doriți un design minimalist, dar de impact, este o foarte bună alegere. În funcție de modelul pe care-l alegeți, vă puteți juca cu aspectul încăperii pentru a obține rezultate diferite. Faianță albă si gresia neagră, de exemplu, va oferi unui spațiu de mici dimensiuni un aspect aerisit și elegant, chiar modern, chic.  

Gresie Neagra 

Negrul este o culoare care adaugă dramatism într-o încăpere. Așadar, este o alegere bună pentru a crea un spațiu aparte, elegant și de impact. Deși vine cu un mare grad de versatilitate, fiind o culoare potrivită și pentru un stil tradițional, dar și contemporan, negrul este mai potrivit într-o casă unde predomină stilul modern, luxuriant. Asociat cu accente de aur și suprafețe lucioase, marmorate pe plăci ceramice de dimensiuni mari, ambientul primește o notă de eleganță și lux. 

Folosite pe toată suprafața băii, plăcile ceramice negre pot fi ușor copleșitoare, dar puteți experimenta cu diferite texturi, în funcție de impactul pe care doriți să-l creați, de la plăci ceramice mate, la lucioase sau texturate. 

Plăcile ceramice albe și negre pot fi combinate în atât de multe feluri, încât puteți crea cu ușurință stilul pe care-l doriți, de la tradițional, chiar vintage, la unul modern, chic și contemporan. Pentru un stil tradițional, de exemplu, puteți folosi plăci ceramice mari în combinație cu unele mai mici. Dacă vă gândiți să abordați un stil modern, puteți folosi plăci de mozaic alb-negru sau gresie neagră de foarte mici dimensiuni, în combinație cu o faianță albă de dimensiuni mai mari.  

Un alt tip de placa ceramică neagră care va crea un impact aparte este mozaicul tip herringbone. Acesta poate fi montată în diferite modalități, pentru a avea rezultatul pe care-l visați. Este un model de faianță tot mai apreciat de specialiști, ideală pentru cei care-și doresc un design tradițional, dar cu o notă de modern. Este, de asemenea, un model potrivit și pentru băile mici, dar și cele mai mari.  

Gresie Gri 

Dacă nu sunteți pregătiți pentru a decora baia într-o combinație de alb-negru, atunci nuanțele de gri pot oferi un aspect asemănător. Sunt alegerea perfectă pentru abordarea unei palete neutre de culori. 

Plăcile ceramice gri se bucură de o varietate de nuanțe și texturi, motiv pentru care sunt considerate foarte versatile și oferă băii un aer chic, sofisticat. Un avantaj îl reprezintă faptul că ele se combină în armonie nu doar cu nuanțe de alb, dar și alte culori, pentru a se crea aspectul dorit. 

Gresie Albastra 

Plăcile ceramice albastre se folosesc în băi datorită asocierii acestei culori cu apa. Albastrul va fi și una dintre culorile preferate pentru băi ale anului 2023, datorită senzației de calm pe care o conferă. Disponibile într-o varietate de nuanțe și combinându-se cu ușurință cu alte culori precum v alb, crem gri cu gresia și faianța albastre vor fi o alegere ce va rezista în timp. 

Dacă vă doriți să creați un aspect sofisticat, cu accente de albastru, puteți decora zona căzii cu faianță albastră de mici dimensiuni. Acest lucru va simula fluiditatea apei și va oferi băii dumneavoastră un aspect aparte. 

Un design des întâlnit, dar la fel de apreciat, este de a folosi faianță albastră pe jumătatea inferioară a peretelui pentru a oferi senzația de volum, dar și lumină. 

Pentru un aer mediteranean, puteți asocia plăci de mozaic albastre cu diferite texturi precum lemn, ciment , într-o combinație armonioasă de alb-albastru. Dacă doriți un design mai degrabă rustic, folosiți plăci ceramice albastre cu nuanțe și texturi apropiate de natură – nuanțe de crem și maro  

Când vorbim despre plăci ceramice albastre, TERRAZZO este un model de gresie porțelanată cu care ne putem juca pentru un aspect al băii impresionant. 

Gresie Verde 

Verdele, mai ales nuanța avocado-ului, a fost alegerea numărul unu pentru băi în 2022, dar este o nuanță care-și va păstra popularitatea și în 2023. Și aceasta este o culoare destul de versatilă, ce permite combinarea cu diferite alte nuanțe și texturi pentru a se obține aspectul pe care ni-l dorim. Printre culorile pe care ne așteptăm să le vedem tot mai des în amenajări includ verdele măsliniu, salvia și menta. 

Pentru un efect aparte, recomandăm plăcile de mozaic într-un verde îndrăzneț. Datorită faptului că invocă sentimentul de relaxare, sunt adesea folosite în spa-uri.Verdele va crea  un aspect dinamic, care denotă energie și bună dispoziție. 

Gresie Maro 

Tonurile pământii fac ca orice spațiu să devină primitor și familiar, de aceea este adesea folosit în cabane, pensiuni și hoteluri. Cu aceste culori ca bază, este ușor să incorporați culori complementare, care să ajute la obținerea unui volum acelei încăperi. 

O alegere populară in tonuri de maro sunt mozaicurile. De asemenea, plăcile în stil marocan au devenit foarte la modă pentru placarea suprafețelor din băi. Disponibile într-o varietate de stiluri, dimensiuni și culori, vă oferă șansa de a vă crea atmosfera pe care o doriți. Prin folosirea arcadelor decorative, se oferă senzația de spațiu și profunzime, în timp ce texturile florale creează senzația de eleganță și lumină. 

Gresie Roșie 

Pentru persoanele care doresc pentru baia lor un design îndrăzneț, care să denote energie și bună dispoziție, culoarea roșie este cea mai potrivită. 

Plăcile ceramice roșii pot fi combinate cu nuanțe neutre, de gri, negru și alb și creează o bună armonie cu marmura. 

Pentru un aspect unitar și de impact, puteți folosi același tip de plăci ceramice pe toată suprafața băii, în combinație cu un mobilier predominant alb. Pentru un stil modern, suprarealist, puteți adăuga o oglindă mare, care să acopere un perete sau dacă doriți mai degrabă un aspect rustic, puteți adăuga accesorii de lemn, precum un scaun. 

Pe site-ul CESAROM găsiți nenumărate tipuri de gresie și faianță pentru băi. Consultați ofertele AICI și folosiți CESAROM AR Designer pentru a testa plăcile disponibile pe website în spațiul dumneavoastră.