De ce să alegi gresia tip parchet pentru baie. Avantaje și dezavantaje

Plăcile de gresie se găsesc acum într-o mare varietate de dimensiuni, culori și texturi, de aceea alegerea ei poate fi un proces destul de anevoios. Unde mai pui că există și trenduri în amenajarea locuinței, de care ar trebui să ții cont? Înainte de toate, mai important decât orice altceva este locul în care urmează să fie montată. Umezeala crescută poate fi un criteriu, la fel și traficul intens sau expunerea la diferențe de temperaturi. Din fericire, există multe soluții la îndemână care vă vor ajuta să creați un spațiu unitar în întreaga locuință.

 

Gresia tip parchet poate fi o alegere inspirată pentru amenajarea locuinței și are multe avantaje: oferă un aspect elegant încăperii, este ușor de întreținut și poate fi asortată cu ușurință cu celelalte piese de mobilier din cameră. Nu vă temeți, și aici aveți de unde alege! Gresia tip parchet este disponibilă într-o gamă variată de culori, dimensiuni și modele.

 

Specialiștii ne îndeamnă să aducem natura cât mai mult în casele noastre, iar gresia tip parchet exact asta face, printr-un design care redă aspectul unor esențe lemnoase, în diferite nuanțe de maro și gri. Aceste plăci vor oferi un aspect natural amenajărilor și sunt ideale pentru placări interioare și exterioare.

 

Spre deosebire de parchet, gresia poate fi montată și în baie sau bucătărie, locuri expuse la umezeală. Veți găsi o mare varietate de gresie tip parchet cu aspect de lemn brut, nefinisat, cu suprafață mată, în culori de alb sau maro-stejar sau plăci ce imită textura lemnului în nuanțe de gri, ideale pentru un design în stil industrial.

 

Gresia tip parchet mizează pe nostalgie și întoarcerea la elemente de bază, oferind în același timp un grad mare de rezistență.

 

Amenajări cu gresie tip parchet pentru baie

Parchetul este foarte popular, însă nu poate fi folosit oriunde. De altfel, baia este încăperea în care ar trebui evitat. Avem însă soluția pentru a reda acest aspect cozy al băii, care asigură și rezistență în timp: gresia tip parchet. Astfel te poți bucura de aspectul lemnului, cu toate proprietățile tehnice ale ceramicii.

 

Gresia ce imită parchetul este perfectă pentru baie datorită finisajului tip lemn care transformă vizual întreaga încăpere. Pe lângă aspectul similar cu cel al parchetului, gresia îi copiază perfect și textura. Folosind acest tip de gresie, veți obține în baie o atmosferă confortabilă, liniștitoare.

 

Pentru că baia este un spațiu de relaxare, alegerea gresiei tip parchet poate fi o variantă foarte bună datorită efectului calmant. Este călduros, are caracter și creează un ambient unic. Acum poate fi folosit și fără grija pentru perisabilitate cauzată de umezeală.

 

În plus, atunci când alegi gresia de tip parchet pentru baie, vei avea o multitudine de oportunități de design. Este versatil și potrivit oricărui stil, indiferent dacă alegi o un design rustic, unul ultra-modern sau unul minimalist.

 

Gresie tip parchet cu rosturi de dimensiuni reduse

Acest tip de gresie este în topul preferințelor datorită aspectului inovator și elegant. Practic, rosturile există, însă nu și efectul lor vizual. Drept urmare, pardoseala arată ca o suprafață unică, fluidă. În plus, acest tip de montare împiedică acumularea de murdărie, umiditate și mucegai în locurile de îmbinare a gresiei.

 

Baia este locul care are nevoie de o suprafață rezistentă, mai ales că vorbim de aburi, umezeală, dar și soluții puternice de curățare. Gresia tip parchet cu rosturi de dimensiuni reduse poate transforma complet baia din punct de vedere vizual.

 

Acest tip de gresie are un aspect bine finisat si omogen. Infiltrațiile nu vor fi o problemă, dacă hidroizolația și montajul sunt executate corespunzător. La asamblarea gresiei cu rosturi de dimensiuni reduse se folosește gresie rectificată fără abateri dimensionale.

 

Veți găsi gresia tip parchet într-o mare varietate de culori, dimensiuni și decoruri, ceea ce îi conferă o mare libertate de ambientare. Veți găsi chiar și plăci cu pattern-uri realizate din lamele de lemn.

 

Gresie tip marmură

Marmura este un material prețios, însă nu la îndemâna tuturor. În schimb, gresia ce o imită, da. Gresia porțelanată rectificată este varianta accesibilă care poate înlocui marmura. Folosită în baie va avea efectul luxuriant pe care ți-l dorești. Frumusețea gresiei de tip marmură este eternă și de necontestat.

Gresia tip marmură este potrivită atât pentru interior, cât și pentru exterior, fiind rezistentă la temperaturi scăzute, chiar și la îngheț, iar durabilitatea este una dintre calitățile ei. Oferă un stil elegant, care nu se demodează niciodată, având la bază modele simpliste care redau un stil minimalist și în același timp contemporan.

 

Acest tip de gresie adaugă oricărei încăperi rafinament și eleganță și se potrivește perfect spațiilor mari datorită luciului tip oglindă. Gresia tip marmură poate transforma orice încăpere într-o operă de artă.

 

Gresia porțelanată tip marmură vine într-o gamă variată de culori, modele și dimensiuni, astfel încât să mulțumească și cele mai pretențioase gusturi.

 

Gresie tip lemn

Gresia tip lemn este versatilă și potrivită tuturor spațiilor, fie că vorbim de baie, bucătărie, hol sau living și creează o legătură fluidă între interior și exterior. Fie că optăm pentru plăcile cu aspect brut, nefinisat, fie pentru cele care redau o notă vintage, precum esențe lemnoase, gresia tip lemn este o alegere inspirată.

Una dintre soluțiile cele mai populare este îmbinarea gresiei cu parchetul, o soluție estetică, dar și practică. Este important ca îmbinarea să se facă impecabil, tocmai pentru ca trecerea dintre cele două finisaje să fie plăcută, chiar insesizabilă. Iar varietatea mare de culori și dimensiuni disponibile pentru gresia de tip lemn ușurează mult acest proces.

 

Mulți sunt sceptici în folosirea gresiei în camera de zi, deși nu ar trebui. Dacă livingul, spre exemplu, este o zonă cu trafic intens sau una în care se organizează des petreceri sau mese festive, atunci gresia este cu siguranță o alegere mult mai bună decât parchetul. Nu se zgârie, nu se pătează, este mai ușor de curățat și întreținut și este mult mai durabilă.

 

Gresie tip mozaic

Gresia tip mozaic poate fi folosită simplă sau în combinație cu alte modele. Spre exemplu, se potrivește perfect și cu gresia de tip parchet. Lemnul întâlnește cimentul, iar rezultatul este un design unic, ceva mai îndrăzneț.

 

Opțiunile sunt nelimitate în folosirea gresiei de tip mozaic. Este versatilă și aduce oricărei încăperi un strop de rafinament. De altfel, mozaicul poate deveni el însuși un punct de atracție al camerei, fără să mai fie nevoie de piese de mobilier și alte artificii care să încarce atmosfera.

 

Gresia tip mozaic este impunătoare și spectaculoasă în același timp. Plăcile de mozaic mai au un mare avantaj: lasă senzația că spațiul este mai mare, păcălind ochiul. Indiferent de cum alegeți să o folosiți, aceasta va reuși cu siguranță să spargă monotonia.

 

Gresie tip covor

Textilele nu sunt întotdeauna cele mai potrivite pentru spațiile cu trafic intens sau pentru cele predispuse la scurgeri de apă, cum sunt băile sau bucătăriile, așa că folosirea gresiei de tip covor poate fi soluția ideală pentru a crea un design memorabil.

 

Avantajele gresiei sunt evidente: curățare mai ușoară, durabilitate și design unic. În plus, gresia tip covor te ajută să delimitezi spațiul, astfel că nu vei mai avea nevoie de mobilier în plus sau de separatoare pentru a delimita livingul de zona de luat masa, spre exemplu.

 

Poți crea modele îndrăznețe, cu design deosebit și autentic cu ajutorul unor astfel de plăci de gresie, care sunt potrivite atât în spațiile mai mici, cum sunt holurile sau băile, dar și în spații deschise. Este o metodă foarte ușoară de a muta atenția către un anumit loc din locuință.

 

Gresia tip covor te îndeamnă să-ți folosești imaginația, iar marele ei avantaj este că poți crea motive uimitoare, cu modele elaborate, forme ondulate sau modele abstracte vibrante.