Faianța 3D. Ce este, unde se potrivește și cum o puteți monta singur

Suntem obișnuiți să folosim faianță în general în băi și bucătării, dar puțini dintre noi știu că există și variante de plăci ceramice pentru pereți în varianta 3D, care pot oferi un aspect inedit spațiilor pe care dorim să le amenajăm.

Faianța 3D este relativ nouă, iar multă lume nu a auzit încă de acest tip de placă ceramică, însă popularitatea acesteia este în creștere.

Alegerea faianței trebuie să țină cont de câteva detalii esențiale. Contează cât de mare este încăperea, pentru că, în funcție de spațiul disponibil, există o dimensiune ideală a plăcilor și a modului în care le veți monta și este important designul, pentru că acesta trebuie să fie în acord cu cea a pieselor de mobilier. Organizarea spațiului poate influența modul în care veți alege faianța, pentru că va trebui să țineți seama de dimensiunea mobilierului.

În general, obișnuim să alegem faianța pentru pereții din bucătărie, iar acest lucru este extrem de practic. De departe, faianța este cea mai bună alegere pe care o putem face, deoarece se curăță ușor, este extrem de rezistentă în timp, nu își modifică culoarea și vine într-un număr mare de forme și de modele.

În ultima perioadă sunt căutate plăcile 3D pentru că, pe lângă faptul că oferă un aspect inedit spațiului pe care îl amenajăm, conferă și senzația de spațialitate în încăperea respectivă.

O adevărată revoluție în domeniul producerii gresiei și faianței a constituit-o implementarea, în ultimele decenii, a tehnologiei de imprimare digitală a plăcilor, în dorința ca plăcile să capete un aspect cât mai natural, de piatră sau lemn. Printarea digitala cu mașini performante face ca textura de design să fie extrem de clară.

Faianța 3D este apreciată pe scară largă pentru decorarea pereților. Aceasta este disponibilă în numeroase dimensiuni, texturi și culori, oferind combinații nesfârșite pentru a aduce o notă de fantezie în fiecare spațiu din casă.

Principalul său avantaj? Estetica! Reliefurile și volumele tridimensionale creează jocuri de lumini originale și adaptate stilurilor contemporane.

Un astfel de stil decorativ poate fi fără probleme adoptat pentru a îmbrăca anumiți pereți ai interiorului locuinței dumneavoastră, de la bucătărie până la dormitor, trecând prin hol, baie sau sufragerie.

Colorate sau albe, cu diverse modele, mate sau lucioase, plăcile 3D sunt ideale pentru a aduce relief și spațialitate încăperilor, dar și o doză mare de originalitate unei camere întregi sau unui singur perete. Cu ajutorul reliefării acestui tip de faianță, dar și cu ajutorul jocurilor de lumini, pereţii dumneavoastră pot să devină adevărate tablouri vii. Depinde de dumneavoastră să folosiți aceste plăci pentru a vă crea un design inedit și pentru a crea un stil unic pentru pereții dumneavoastră. Cerul este limita.

Cum alegem faianța 3D pentru locuința noastră?

Pentru a alege plăcile 3D care se potrivesc perfect spațiului dumneavoastră de locuit, stabiliți mai întâi ce cameră doriți să amenajați, suprafața de acoperit și atmosfera dorită.

Gresia porțelanată, spre exemplu, este deosebit de rezistentă la șocuri, uzură, căldură și umiditate, dar faianța rămâne materialul emblematic pentru acoperirea pereților, cu numeroasele sale opțiuni de texturi și finisaje ultra-creative.

Faianța 3D este disponibilă și în variante asemănătoare mozaicului ceramic, pentru a compune decorațiuni vibrante deosebit de apreciate, mai ales în ceea ce privește camerele de baie.

Mai degrabă decât să folosiți plăci 3D pentru întreaga suprafață, specialiștii recomandă să integrați placarea cu efect 3D doar în unele zone ale peretelui, pentru a nu supraîncărca spațiul.

Astfel, este recomandat să limitați utilizarea acestor plăci în relief la spații foarte specifice, pe o secțiune de perete, astfel încât acestea să iasă mult mai mult în evidență, prin comparație cu celelalte elemente.

Faianța decorativă 3D

În ultimii ani, tot mai multe persoane aleg să își renoveze sau amenajeze spațiile locative în funcție de tendințe, iar anul 2022 nu este o excepție.

Dacă sunteți interesați de aceste aspecte este bine să știți că anul acesta sunt la modă nuanțele închise, potrivit prognozelor designerilor.

Astfel, anul acesta nuanțele de bleumarin, verde sau gri sunt cele mai la modă în ceea ce privește amenajarea bucătăriilor. Însă dacă nu agreați un astfel de design, specialiștii vă recomandă să alegeți garnituri în nuanțe deschise de stejar.

Mai mult, designerii ne sfătuiesc să utilizăm culorile închise chiar și atunci când amenajăm bucătării de dimensiuni reduse. Pentru obținerea unor decoruri dramatice, spectaculoase, experții în amenajările interioare folosesc atât finisaje, cat și mobilă în culori închise.

Vreți o atmosferă clasică, retro sau contemporană? Indiferent de stilul interiorului, plăcile în relief se vor potrivi perfect. Pentru a aduce luminozitate maximă, mizați pe plăci 3D în tonuri deschise, în contrast cu pereții viu colorați sau pe plăci în relief albastru închis sau negru, combinate cu o pardoseală în tonuri pastel.

Plăcile 3D sunt disponibile în diferite formate pentru a se adapta tuturor configurațiilor. Plăcile dreptunghiulare, mozaic, hexagonale vă vor îmbrăca interiorul cu eleganță, fie că este vorba de o bucătărie, de o porțiune de perete în sufragerie sau pereții în zona dușului. Îndrăzniți să amestecați forme, dimensiuni și aspecte pentru a rupe monotonia!

De la negru mat sofisticat la alb lucios strălucitor, de la culori metalice la efecte de marmură, plăcile în relief prind viață pentru a dinamiza o cameră: bucătărie industrială, dormitor clasic, sufragerie contemporană, baie naturală… Dacă sunteți îndrăzneți, puteți adopta aspectul total black, care vă va permite să vă „jucați” în ceea ce privește finisajele (în relief, mat, lucios), pentru un decor cochet și original. Există și plăci în relief care imită materiale naturale, precum lemnul sau piatra, pentru un stil atât autentic, cât și elegant.

Plăcile 3D sunt disponibile în multiple designuri pentru a se potrivi în toate mediile, de la cele mai sobre la cele mai îndrăznețe. Acestea chiar pot da viață unor jocuri de lumini sofisticate care luminează spațiile în care lipsește claritatea. Plăcile în relief sunt, de asemenea, o alternativă excelentă pentru decorarea pereților în încăperile în care materialele naturale nu sunt recomandate, precum în baie sau în bucătărie.

Faianța 3D albă

Sobră și atemporală, faianța albă în relief oferă diferitelor încăperi pe care le îmbracă o impresie de spațiu și volum, oferind în același timp luminozitate maximă, mai ales dacă decideți să utilizați un finisaj lucios.

Oricare ar fi modelele adoptate, plăcile albe 3D se vor potrivi perfect în orice spațiu și se vor potrivi cu orice material: lemn, piatră, marmură sau beton.

Faianța 3D neagră

Sinonime cu eleganța și rafinamentul, plăcile 3D negre se combină cu tonuri deschise pentru contrast. În varianta lucioasă, acestea luminează spațiul. Pentru a nu „îngreuna” spațiul, este indicat să folosiți faianța neagră doar pe anumite porțiuni din încăperea pe care intenționați să o amenajați.

Faianța 3D gri

Plăcile în relief gri perlat sau antracit se îmbină cu orice decor pentru a crea o atmosferă sobră și liniștitoare. Doriți un plus de originalitate? În varianta Silver, volumele cu reflexii metalice oferă multiple posibilități de amenajare.

Dimensiunea plăcilor de faianță este extrem de importantă, deoarece poate influența cu totul aspectul spațiului pe care îl amenajați. Regula este simplă. Cu cât spațiul este mai mare, cu atât dimensiunea plăcilor de faianță poate să fie mai mică. În încăperile mici, prima alegere trebuie să fie cea a plăcilor mari, care vor da fluiditate spațiului și vor face încăperea să pară mai mare. În replică, plăcile mici sunt o alegere bună în spațiile mari.

CESAROM vă oferă nenumărate tipuri de faianță, dar și de gresie, ideale pentru spațiile din interior, iar ofertele pot fi consultate AICI.