Gresia, o soluție pentru încălzirea în pardoseală

Livingul este considerat inima casei, locul unde petreceți timpul alături de familie și prieteni și  unde vă relaxați după o zi lungă. De aceea este esențial ca amenajarea acestuia să fie în concordanță cu stilul personal și cu necesitățile familiei.

Amenajarea livingului cu gresie aduce un plus de durabilitate și funcționalitate fără să renunțați la estetică. Gresia este durabilă și rezistentă la uzură, ceea ce o face ideală pentru un living cu trafic intens și potrivită pentru familii cu copii și animale de companie.  Gresia este ușor de întreținut și curățat, necesitând doar o simplă ștergere pentru a-și păstra aspectul.

Gresia este o alegere excelentă nu doar din considerente practice. Un alt avantaj major al plăcilor ceramice este varietatea bogată de culori, modele și finisaje. Procesul de fabricație cu tehnologiile actuale oferă posibilitatea de a crea suprafețe care imită aspectul și textura lemnului, a pietrei naturale sau cel al marmurei in cele mai mici detalii. Avantajul suprafetelor ceramice este acela că au grad ridicat de rezistență la pătare si uzură, astfel că nu necesită tratamente speciale ca in cazul materialelor naturale.

Un alt avantaj pe care îl oferă plăcile ceramice este conductivitate termică. Având o inerție termică ridicată, gresia porțelanată este ideală pentru placarea suprafețelor cu încălzire în pardoseală.  Acest tip de gresie permite căldurii să radieze în mod constant și omogen indiferent că optăm pentru încălzire electrică în pardoseală sau prin țeavă.

Astfel, plăcile ceramice nu doar că îndeplinesc aspectul estetic, ci și funcționalitatea necesară pentru a vă crea un living plin de căldură și naturalețe   

Sfaturi pentru amenajarea livingului cu gresia stil parchet

Materialele și texturile care imită lemnul crează senzația de “acasă”. Pe lângă aspectul estetic, alegerea materialelor durabile câștigă tot mai multă popularitate în rândul designerilor de interior. Un stil de viață care include reducerea dependenței noastre de plastic înseamnă un stil de viață sănătos.

Având în vedere aceste criterii, utilizarea plăcilor ceramice pentru pardoseli și pereți devine o opțiune cu adevărat avantajoasă, cu atât mai mult în cazul în care optați pentru instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală.

Există o multitudine de idei și detalii pe care le puteți lua în considerare atunci când porniți în această călătătorie. În primul rând, este important să alegeți culorile potrivite pentru a crea atmosfera dorită. Culorile luminoase și neutre ca lemnul de alun și plopul pot conferi un aspect modern și luminos, în timp ce nuanțele mai închise, profunde, pot adăuga o notă de intimitate, originalitate și eleganță.

Gresia stil parchet se pretează zonelor de living tip open-space creând continuitate vizuală între bucătărie, living și hol. Pentru a obține un aspect autentic de parchet din lemn masiv, vă recomandăm utilizarea gresiei porțelanate rectificate de dimensiunea 60×15 cm. Aceasta va crea senzația unei podele din lemn datorită designului si finisajului, dar si a procesului de rectificare a plăcii ceramice. Rectificarea oferă un aspect uniform, continuu,  cu rosturi subțiri care permite montarea în diverse moduri, precum chevron sau decalat tip scara sau tip caramida.

Gresie decorativă

Dacă locuiți la casă, gresia este cu atât mai potrivită datorită ușurinței în curățare, ținând cont că, de cele mai multe ori, living-ul are o deschidere către terasă. Dacă optati  pentru un model de gresie porțelanată pentru interiorul livingului puteti sa creati unitate prin alegerea unei nuanțe similare gresiei de pe terasa exterioară.  Plăcile ceramice, prin versatilitatea lor, vă permit să creați un design funcțional și se adaptează cu succes indiferent de dimensiunile spațiilor de tip living, fie că vorbim de case sau apartamente.

Faianță decorativă

Pentru un ambient cu aspect natural și de impact putem folosi fainața decorativă  și gresia porțelanată cu modele care imită textura și aspectul lemnului. Alegând aceste tipuri de plăci ceramice, beneficiați de avantajele estetice ale lemnului, cum ar fi frumusețea și căldura acestuia, fără să fiți afectați de probleme precum deformări, crăpături sau necesitatea unei întrețineri constante.

În concluzie, amenajarea livingului cu gresie de interior sau gresie porțelanată poate transforma complet aspectul și atmosfera casei dumneavoastră. Indiferent de dimensiunea livingului și de preferințele de design și cromatice, există soluții de amenajare care vă pot ajuta să creați un spațiu confortabil, estetic și funcțional. 


Descoperiți aici noile colecții CESAROM, care includ gresie pentru încălzire în pardoseală ce imită parchetul, și alegeți varianta cea mai potrivită pentru spațiul dumneavoastră.