Gresia rectificată Safe+, ce este și cum se diferențiază de gresia obișnuită

Când vorbim de gresie rectificată, ne referim la placa ceramică tăiată cu o mare precizie la dimensiunea finală dorită, astfel încât marginile și unghiurile să fie perfect drepte. În comparație cu gresia obișnuită, care are margini rotunjite specifice procesului de presare, gresia rectificată are margini perfecte, care creeaza un spațiu uniform, cu rost foarte subțire.

Procesul de rectificare se realizează după scoaterea plăcilor ceramice, fie gresie sau faianță, din cuptorul de ardere. După prelucrarea muchiilor prin șlefuire, acestea formează un unghi de 90 de grade, iar marginiile au aceeași planeitate cu restul suprafeței plăcii ceramice.

Pașii procesului de rectificare pot fi urmăriți mai jos:

  1. Plăcile care urmează să fie rectificate sunt aduse pe o platformă de la cuptor la linia de rectificare.
  2. Robotul cu ventuze preia plăcile de pe platforme și le așează pe banda transportatoare.
  3. Plăcile 60×30 cm intră în secțiunea de tăiere pentru ajustarea la o dimensiune fixă a celor 2 laturi lungi (60 cm).
  4. Se întorc plăcile la 90 de grade pentru rectificarea laturii scurte, cea de 30 cm.
  5. Se ambalează plăcile rectificate și se pregătesc pentru livrare.

Această precizie în dimensiuni face ca intotdeauna gresia rectificată să fie alegerea necesara pentru proiecte cu cerințe de design mai ridicate.

Avantajele gresiei rectificate și unde poate fi utilizată

Unul dintre principalele avantaje ale gresiei rectificate îl reprezintă aspectul său estetic. Datorită formei perfect drepte, aceasta creează o suprafață netedă, uniformă și modernă, prin rosturile subțiri.

Gresia porțelanată rectificată poate fi disponibilă în dimensiuni medii până la foarte mari, oferind un design impresionant și senzația de spațialitate. Acest model este ideal și pentru proiectele de design de interior cât și de exterior și poate fi folosită pentru pardoseli, pereți sau fațade.

Un alt avantaj important este că marginile permit un montaj fără rosturi mari între plăci. Acest lucru creează o suprafață elegantă. Noua gamă de gresie porțelanată rectificată CESAROM Safe+ devine astfel  varianta optimă pentru zonele cu trafic intens sau pentru zonele umede, mulțumită proprietăților antibacteriene, antiderapante. Este alegerea potrivită și din punct de vedere tehnic și estetic în zone cum ar fi băile, terasele  sau bucătăriile rezidențiale, dar și pentru amenajarea spațiilor comerciale: magazine, restaurante, hoteluri sau săli de expoziții.

Un alt avantaj major este acela că nu există risc de amestecare a unor cutii de calibre (dimensiuni) diferite în același spațiu, deoarece dimensiunea tuturor plăcilor rectificate este aceeași, indiferent de lotul de producție. Atenția la cumpărare trebuie să fie doar pentru verificarea nuanței și a datei de fabricație.

Prețurile gresiei rectificate – cât costă și ce factori trebuie să luați în considerare

Costul gresiei rectificate poate varia în funcție de dimensiunea plăcilor, finisajul, calitatea și cantitatea achiziționată. În general, gresia rectificată este mai scumpă decât cea obișnuită, datorită procesului de producție mai complex și costisitor. Plăcile mai mari pot fi mai scumpe decât cele mai mici, în timp ce finisajul lustruit poate fi mai scump decât finisajul mat. De asemenea, proprietatiile fizice și chimice ale plăcii ceramice poate influența prețul, astfel gresiile porțelanate rectificate sunt mai costisitoare decât faianțele rectificate.

Unde folosim gresia porțelanată rectificată

Gresia porțelanată rectificată poate fi utilizată într-o varietate de spații interioare și exterioare, inclusiv bucătării, băi, holuri, terase, fațade și multe altele. Datorită aspectului său estetic modern și curat, gresia porțelanată rectificată este o alegere populară pentru proiectele de design de anul acesta.

Gresia rectificată CESAROM Safe+

Colecțiile CESAROM Safe+ sunt unice pe piața din România datorită protecției antibacteriene, garantate pe toată durata de viață a plăcilor. Acestea sunt tratate ireversibil cu o dispersie coloidală de nanoparticule de argint (AgNP), protecție înglobată în structura plăcilor înainte de ardere și împreună cu chiturile speciale, elimină 99% dintre bacterii și microbi, împiedică dezvoltarea mucegaiului și răspândirea bacteriilor.

Aplicația de nanoparticule Ag a fost obținută printr-o sinteză chimică verde, prietenoasă mediului, așadar nu este toxică pentru om si mediu.

Modelele Quartz și Piedra, din noua colecție de gresii porțelanate rectificate CESAROM Safe+, lansată în 2023, au și o suprafață cu proprietăți antiderapante de top, si un efect special de “mică”, vizibil mai ales atunci când lumina cade direct pe suprafața plăcii.

Ca noutate, CESAROM a adaugat în sortiment o gamă largă de plăci ceramice porțelanate rectificate. O puteți consulta aici. Iar pentru a vedea cum ar arăta plăcile ceramice alese chiar în spațiul pe care îl amenajați, le puteți testa cu ARdesigner.