5 motive pentru care să alegi plăcile ceramice  

Disponibile într-o varietate de forme și culori, plăcile ceramice sunt principala alegere pentru spațiile rezidențiale, mai ales pentru cei care apreciază simplicitatea, eleganța și practicalitatea, dar și pentru cele comerciale.  

Pentru a vă asigura că faceți cea mai bună decizie în cunoștință de cauză, vă oferim câteva dintre cele mai importante motive pentru care să alegeți plăcile ceramice în următoarea dumneavoastră amenajare. 

  1. Sunt sigure  

Plăcile ceramice sunt o soluție ideală pentru spațiul dumneavoastră datorită faptului că asigură un mediu sigur și igienic. Nu rețin impuritățile și nici mirosurile neplăcute și nu degajă substanțe dăunătoare sănătății, în cazul în care se sparg. Sunt rezistente la căldură și nu ard, așadar nu există riscul de a elimina toxine în situația unui incendiu sau de a-și modifica forma. În plus, sunt rezistente la îngheț și la detergenți chimici agresivi și sunt hipoalergenice. 

Pentru un plus de protecție, CESAROM vă pune la dispoziție și gama safe+. Gresiile porțelanate safe+ sunt tratate ireversibil cu o dispersie coloidală de nanoparticule de argint (AgNP), protecție înglobată în structura plăcilor înainte de ardere. Prin ardere acestora la 1200 C, se creează o barieră bacteriostatică, igienică, intrinsecă, ce nu se degradează în timp. 

Toate plăcile ceramice CESAROM îndeplinesc normele americane și europene din industrie. Puteți consulta aici certificatele de testare antibacteriană realizate de laboratoarele germane QualityLabs BT GmbH ale protecției Safe+. 

  1. Sunt prietenoase cu mediul înconjurător 

Un lucru mai puțin cunoscut despre plăcile ceramice este acela că sunt reciclabile, deci prietenoase cu mediul. Create dintr-un amestec de argile și alte materiale naturale, cum ar fi nisipul, cuarțul și apa, nu reprezintă un pericol nici pentru mediu, dar nici pentru sănătatea dumneavoastră, a membrilor familiei, partenerilor sau clienților care vor frecventa spațiul. 

Pe lângă faptul că vă ajută să reduceți amprenta personală de carbon, datorită proprietăților sale, vă vor păstra locuința sau spațiul răcoros în timpul verii. 

  1. Asigură rezistență și durabilitate pe termen lung 

Un motiv pentru care alegerea plăcilor ceramice necesită o bună informare este că acestea se păstrează în timp. Pot depăsi  20 de ani. Nu îți pierd aspectul când sunt expuse direct la lumină și nu se pătează, fiind dezvoltate special pentru amenajarea spațiilor interioare sau exterioare, atât pentru placarea pardoselilor, cât și a pereților. În plus, plăcile ceramice porțelanate (gresiile porțelanate) au foarte mare rezistență la abraziune, la cicluri îngheț-dezgheț, motiv pentru care reprezintă soluția ideală pentru exterior. Aceste plăci ceramice nu trebuie să mai fie tratate, așa cum se întâmplă cu marmura sau rocile naturale. Din acest motiv, sunt ideale pentru băi, bucătării, terase, pivnițe, scări, balcoane și coridoare.  

  1. Se curăță ușor 

Camerele în care se află plăci ceramice sunt ușor de curățat și întreținut. De aceea, sunt cel mai adesea folosite în bucătării, camere unde există cele mai multe șanse să apară pete. Față de alte materiale, o particularitate importantă este aceea că nu mențin pe suprafața lor alergeni precum particulele de praf, părul de animale sau polenul, lucru care duce la o mai bună calitate a aerului. 

În plus, dacă pardoselile necesită produse speciale de curățare, pentru a îndepărta bacteriile, mucegaiul și apariția ciupercilor, plăcile ceramice sunt un mediu mai sigur, care nu favorizează apariția alergiilor. 

  1. Varietatea produselor 

Plăcile ceramice vin într-o varietate de culori, texturi și forme, astfel că este mai ușor ca niciodată să faceți cea mai bună alegere, în funcție de preferințe, dar și de spațiul pe care urmează să-l amenajați. Sunt apoi versatile, așadar vă oferă libertatea de a vă testa creativitatea când vine vorba de crearea spațiului pe care vi-l doriți, motiv pentru care pot fi combinate cu diferite elemente, fie că vorbim de placări mixte, mobilier sau piese de decor. 

De la gresie porțelanată, mată sau lucioasă și faianță monocrom sau decorată în designuri multiple, până la piese speciale, decoruri și mozaicuri, aveți o multitudine de opțiuni care să vă ajute să amenajați un spațiu de care să vă bucurați în fiecare zi.  

Fie că alegeți modele clasice sau moderne, culori naturale sau mai îndrăznețe, plăci ceramice plane  sau cu efect 3D, vă amenajați locuința sau spațiul de lucru sau fie că vorbim de amenajare la interior sau exterior, CESAROM vă oferă nenumărate tipuri de plăci ceramice. Ofertele pot fi consultate AICI