Gresia porțelanată – alegerea perfectă pentru a vă transforma casa 

Fie că renovați apartamentul, vă construiți casa ori sunteți implicat în procesul de alegere al materialelor pentru un spațiu comercial sau industrial, este important să luațideciziile corecte, în cunoștință de cauză. Astfel că proprietățile gresiei porțelanate  au o importanță aparte, fiind considerată de specialiști alegerea perfectă pentru a vă transforma spațiul.  

Gresia porțelanată reprezintă  o categorie de plăci ceramice care datorită compozției și a arderii la temperaturi foarte ridicate (1190 °C )  sunt  foarte durabile, rezistente la uzură si la cicluri inghet dezghet avand absorbtia cea mai mica de apa. Acesta fiind, de altfel, primul și cel mai important avantaj al gresiei porțelanate. Acest tip de gresie poate rezista la traficul intens, ceea ce o face o alegere ideală pentru holuri sau bucătării. 

Un alt avantaj important al gresiei porțelanate este că se regăsește într-o varietate de culori, texturi și modele, ceea ce o face o alegere excelentă și pentru proiecte de design de interior, dar și de exterior. De asemenea, gresia porțelanată poate fi disponibilă și în finisaje mate sau lucioase  , un alt motiv pentru care este considerată o alegere versatilă pentru orice proiect. 

Gresia porțelanată rectificată – ce o face o alegere excelentă pentru obtinerea suprafețelor netede și uniforme 

Gresia porțelanată rectificată reprezintă un tip de gresie porțelanată ce a fost tăiată cu o mare precizie la dimensiunea finală dorită, astfel încât marginile și unghiurile sale sunt perfect drepte. Acest lucru se face prin rectificarea marginilor după ardererea plăcii, ceea ce permite ca acestea să fie montate cu rosturi foarte inguste aproape insesizabile. 

Datorită aspectului estetic pe care-l oferă, gresia porțelanată rectificată este o soluție excelentă pentru proiectele de design modern și minimalist, unde aspectul vizual joacă un rol important. De asemenea, gresia porțelanată rectificată  este disponibilă și în dimensiuni mai mari, astfel că ajută la crearea unei suprafețe  uniforme. 

Un avantaj pentru meșteri sau persoanele responsabile pentru placarea spațiului este că nu este necesar să verifice calibruldatorită faptului că dimensiunea tuturor plăcilor este aceeași. Va fi nevoie doar să verificați nuanța și data de fabricație. 

Gresia porțelanată pentru spații interioare – cum să o alegeți pentru o amenajare potrivită  

Atunci când alegeți gresia porțelanată pentru interiorul casei dumneavoastră, trebuie să țineți cont de mai mulți factori. Unul dintre cei mai importanți factori sunt culoarea și textura. Dacă vreți să creați un design modern și minimalist, puteți opta pentru o gresie porțelanată într-o culoare neutră și suprafata  lucioasă. Dacă preferați un design mai rustic sau tradițional, puteți alege o gresie porțelanată cu design tip patch sau lemn și textură mată. Pentru un efect elegant sau sofisticat, de impact, puteți opta pentru contraste alegand chiar si  gresia porțelanată neagră.  

Un alt factor important de luat în considerare este dimensiunea plăcilor. Dacă alegeți o gresie porțelanată de dimensiuni mari, de exemplu 120×60, puteți crea o suprafață uniformă cu mai putine rosturi. Dacă alegeți o gresie porțelanată de dimensiuni mai mici, veți crea un design mai detaliat și variat. 

Atunci când vobim despre gresia porțelanată de interior, e important se menționăm și încălzirea în pardoseală. Gresia porțelanată este cea mai buna optiune datorită proprietăților sale excelente de transfer al călduri și al densității sale ridicate. Aceasta poate transfera rapid și eficient căldura de la pardoseală în încăpere . În plus, gresia porțelanată este rezistentă la temperaturi ridicate, ceea ce înseamnă că nu se va deteriora în timp.  

Gresia porțelanată pentru spații exteriorare – ce trebuie să luați în considerare înainte de a o instala 

Iată care sunt principalii factori de care să țineți cont atunci când alegeți gresia porțelanată pentru exteriorul casei dumneavostră. În primul rând, rezistența la îngheț și dezgheț. Trebuie să vă asigurați că alegeți o gresie rezistentă la îngheț și dezgheț pentru a preveni crăparea și deteriorarea plăcilor, iar cele porțelanate datorita absorbtiei reduse de apa sunt alegerea ideală. 

Un alt factor esențial este textura. Dacă alegeți o gresie porțelanată cu textură antiderapantă, veți preveni alunecarea atunci când suprafața este udă sau înghețată. 

Curățarea și întreținerea gresiei porțelanate  

Pentru a menține aspectul nou al gresiei porțelanate, trebuie să vă asigurați că aceasta este curățată regulat. DIn fericire suprafața gresiilor porțelanate se curăță foarte ușor cu detergent  și o lavetă. Evitați să folosești produse abrazive, deoarece acestea pot deteriora finisajul plăcilor. 

Pentru a preveni zgârieturile și deteriorarea gresiei porțelanate, puteți folosi protecții pe picioarele mobilei și să evitați tragerea obiectelor grele pe suprafața plăcilor. 

În concluzie, gresia porțelanată este o alegere excelentă pentru a vă transforma casa, datorită durabilității, rezistenței și versatilității sale. Fie că alegeți gresie porțelanată pentru interior sau exterior, pe langa prorpietatile gresiei care o fac utilizabila in destinatii diferite trebuie să țineți cont si de câțiva factori estetici, cum ar fi culoarea, textura și dimensiunea. Nu e de mirare că noua colecție CESAROM, lansată în 2023, are în focus gresiile porțelanate rectificate. Descoperiți modelele preferate AICI.