Descoperă Suprafața ABS (Anti-alunecare-R10/B-Neted) 

ICON ABS (suprafață netedă, antialunecare)

Alegerea Sigură și Durabilă pentru Spații cu Trafic Intens!

În 2021, în gama noastră de produse RAKO, am introdus un nou tip de suprafață numit ABS (Anti-alunecare-R10/B-Soft). Această suprafață garantează o rezistență la alunecare foarte bună, fiind clasificată ca R10/B. Suprafața este netedă, mată și foarte fină, asigurând un aspect plăcut și o curățare ușoară.

Cu suprafața ABS, am stabilit un nou standard în ceea ce privește calitatea, funcționalitatea și ușurința de curățare. Această nouă suprafață ABS a fost utilizată pentru prima dată pentru plăcile ceramice glazurate la RAKO și este acum extinsă și la plăcile neglazurate.

Rezistență ridicată la alunecare, clasificare R10/B

Ce înseamnă R10/B? Coeficientul R reprezintă “testul rampei” și valorile obtinute indică clasa rezistentei la alunecare împreună cu unghiul de toleranță. Suprafețele incluse în grupa R10 pot fi utilizate cu succes ca pardoseli în bucătării rezidențiale, bucătării mici în restaurante și cafenele, garaje, subsoluri, toalete și dușuri. Litera B din clasa alocată plăcilor cu suprafață anti-alunecare ABS indică rezistența la alunecare pentru zonele în care oamenii merg cu picioarele goale. Categoria A este alocată spațiilor uscate, în timp ce categoria B este recomandată pentru zonele umede precum dușurile, băile, zona din jurul piscinelor, dar se pot folosi cu succes și în bucătării sau zone cu trafic intens. Aceste plăci de gresie mai pot fi folosite ca bandă antialunecare în diferite zone cu risc ridicat la alunecare sau în zona scărilor.

Aspect de suprafață mată și curățare ușoară

Înțelegem că odată ce eficiența la antialunecare crește, suprafața plăcii de gresie poate deveni tot mai rugoasa sau reliefata. Caracterul inovator al suprafeței ABS (Anti-alunecare-R10/B-Soft) oferă posibilitatea de a crea plăci de gresie cu un compartament foarte bun antialunecare fără a crește rugozitatea suprafetelor acestora. Ca urmare, suprafețele plăcilor ceramice care fac parte din grupa ABS (Anti-alunecare-R10/B-Soft) au un aspect mat și o textură fină la atingere, ceea ce facilitează și procesul de curățare.

Rezistența chimică inaltă a suprafeței ABS (Anti-alunecare-R10/B-Soft) face din aceste plăci ceramice o alegere ideală pentru zonele care intră în contact cu substanțe chimice sau necesită curățare frecventă.

Cu avantajele tehnice și estetice pe care le oferă, plăcile ceramice cu suprafață ABS devin opțiunea perfectă pentru a crea un mediu sigur, plăcut și ușor de întreținut.

Descoperă pe cesarom.ro colecțiile disponibile cu suprafață ABS: Betonico, Extra, Porfido, Taurus Granit.

Imagine ambientală centru comercial, gresie porțelanată BETONICO
Colecția RAKO® BETONICO, cu suprafață ABS
Imagine ambient cu gresie porțelanată Porfido
Colecția RAKO®PORFIDO, cu suprafață ABS