Modele de băi moderne. Idei de amenajări cu gresia și faianța Cesarom.

Amenajarea sau redecorarea unei locuințe vine cu multe provocări. Deseori, se întâmplă să punem mai mult accent pe aspect decât pe utilitate, un lucru pe care nu l-am recomanda, mai ales atunci când vorbim despre gresie sau faianță. Un alt aspect des întâlnit îl reprezintă faptul că baia nu este întotdeauna în topul priorităților, deși ar trebui.

Când vorbim de decor, majoritatea oamenilor cred că dormitorul, camera de zi sau bucătăria sunt locurile cărora trebuie să le acorde o atenție deosebită. Baia, însă, este la fel de importantă.

Baia este spațiul în care obții starea de bine cu care începi si sfârșești o zi de activitate, așa încât ne dorim ca designul ei să fie unul atrăgător. Amenajarea ei presupune așadar stil, dar si utilitate, iar gresia si faianta au o contributie majoră în rezultatul proiectului. Plăcile cu suprafață mată vor fi mereu la modă și mai ușor de întreținut. Și cele lucioase au avantajele lor: sporesc luminozitatea spațiului și oferă un șarm aparte. Acestea nu sunt însă singurele opțiuni. Există multe texturi și culori la dispoziție, care să aducă un plus de atractivitate spațiului.

Gresia, faianța și CESAROM se remarcă prin calitate și durabilitate. Pornind de aici, îți poți amenaja baia după gustul propriu, mai ales că un alt punct forte al produselor noastre este multitudinea de modele și culori pe care le punem la dispoziție. Ne completăm portofoliul în mod constant și venim mereu cu idei noi, în pas cu trendurile de la nivel internațional.

Modele de băi cu gresie și faianță

Plăcile de gresie și faianță alese pentru baie vor avea impact și asupra aspectului și atmosferei din întreaga casă, așadar acestea trebuie să se îmbine armonios cu designul întregii locuințe. Deși poate părea un proces complicat la prima vedere, alegerea gresiei și a faianței se va transforma într-o activitate plăcută dacă ținem cont de câteva reguli, iar rezultatul va fi unul spectaculos.

În primul rând, alegerea culorii gresiei și a faianței trebuie să fie făcută ținându-se cont de spațiu. Un spațiu mic va fi pus în lumină prin culori deschise, iar un spațiu mare are nevoie de culori puternice, cu accente sau motive.

O altă regulă importantă este de a folosi culori care se completează în întreaga locuință. Specialiștii ne îndeamnă să nu folosim mai mult de trei culori pentru gresie și faianță Regula celor 3 culori presupune alegerea unei culori deschise, a uneia neutre si a uneia de contrast.

Cu aceste două mari reguli în minte, alegerea plăcilor pentru baie ar trebui să fie o misiune ușoară. Iar dacă designul interior nu e punctul tău forte, avem suficiente modele de băi de la care să te inspiri.

Pentru a transmite sentimentul de prospețime și curățenie, accesoriile, obiectele sanitare, mobilierul și implicit plăcile ceramice trebuie alese cu atenție și mult bun gust. Vei găsi mai jos mai multe modele de băi decorate, în funcție de culoare.

Modele de băi în tonuri neutre, bej-maro

O baie în nuanțe de neutre te va duce cu gândul la natură. Se pot folosi plăci de gresie și faianță care reinterpretează frumusețea lemnului, fie plăci în nuanțe de bej și caramel cu relief discret. La fel de spectaculoase sunt și plăcile cu aspect de lemn nefinisat. Folosind gresie și faianță în tonuri bej-maro, vei obține în baie o atmosferă confortabilă, liniștitoare.

Pe de altă parte, dacă îți dorești o baie care să emane energie și prospețime, poți alege designul textil aplicat pe pereți, care cuprinde plăci în nuanțe de bej și maro, asociate cu plăci de decor cu motive geometrice sau florale.

Gresia porțelanată inspirată din frumusețea pietrei Quartz este o alegere la fel de inspirată, fiind recomandată și pentru proprietățile antiderapante, dar și pentru atmosfera de căldură și confort pe care o creează.

Modele de bai albe

Baia albă rămâne un clasic al designului interior. Este aleasă de mulți pentru aspectul său tradițional, dar și de către cei care își doresc să creeze un spațiu modern. Partea bună este că albul este prietenul de nădejde al spațiilor mici. Faianța albă, în combinație cu o lumină puternică, de preferabil de led, alături de piesele de mobilier potrivite, vor face ca spațiul să pară mai mare și mai strălucitor.

Faianța albă, cu aspect marmorat, cu suprafață lucioasă, tip oglindă plana sau cu structură în valuri îmbină eleganța, simplitatea cu o latură modernă și este alegerea cea mai simplă pentru pereții din baie. Plăcile de gresie și faianță albe te vor duce cu gândul la amenajări pline de noblețe.

Modele de băi negre

Negrul duce întotdeauna cu gândul la lux. Și de ce nu s-ar putea aplica acest lucru și la baie? Multe persoane sunt reticente în a alege negrul pentru gresie și faianță, mai ales dacă spațiul este mic, însă un design bine gândit, cu accesorii moderne, care nu ocupă mult spațiu, pot crea o atmosferă modernă și aerisită.

Plăcile de gresie și faianță în nuanțe de gri și antracit, cu relief discret și structură geometrică 3D, pot deveni atuul oricărei băi. Pe de altă parte, faianța rectificată, polișată, cu o suprafață lucioasă, ce redă aspectul deosebit al marmurei, în tonuri închise de gri sau negru, va transforma baia într-un loc stilat și primitor.

Modele de băi cu mozaic

Mozaicul este versatil și poate transforma o baie obișnuită într-o încăpere cu personalitate. Mozaicul va arăta senzațional alături de câteva piese de mobilier moderne. Plăcile de mozaic sunt întotdeauna impunătoare și au potențialul de a transforma orice cameră, cu atât mai mult baia.

Mozaicul poate deveni piesa de rezistență a băii tale. În plus, păcălesc ochiul și lasă senzația că spațiul este mult mai mare. Îl poți folosi simplu sau combinat cu faianța, pe un singur perete sau placat în toată baia.

Poți opta pentru gresie și faianță în nuanțe liniștitoare de bej, care mizează pe eleganța pietrei naturale sau pentru plăci cu aspect lucios de mozaic porțelanat. Vei obține cu siguranță o baie spectaculoasă folosind gresie în nuanțe de ivory ivoriu și maro, completate de plăci cu mozaic ce îmbină ambele nuanțe. Un al mare plus al mozaicului este că are o mare libertate de ambientare și va reuși să spargă monotonia.

Modele de bai cu motive (florale, geometrice etc.)

Gresia și faianța oferă conturul inițial al băii, iar variațiile nenumărate de modele, texturi și nuanțe te pot induce în eroare atunci când trebuie să iei o decizie.

Atunci când vrei să optezi pentru o baie simplă, dar cu câteva accente, plăcile cu motive geometrice sau florale sunt alegerea potrivită. Ele te vor ajuta și să integrezi culoarea preferată în amenajarea băii.

Este recomandat să eviți tiparele prea complexe și să folosești linii pentru a atrage privirea. Plăcile de faianță cu motive florale sau geometrice, dispuse pe orizontală, vor oferi spațiului o notă de lărgime. Așezate pe verticală, vor crea o impresie de înălțime.

Pentru o amenajare interioară cu personalitate, optează pentru utilizarea decorului multicolor, care creează contraste puternice. Un alt trend al acestui an este designul tip tapet, aplicat pe pereți.

Modele de băi premium

Gresia porțelanată de dimensiuni mari este vedeta băilor și se potrivește perfect spațiilor mari. Are un luciu de tip oglindă și dispune de margini rectificate, pentru o placare impecabilă.

Atunci când e nevoie să induci senzația de spațiu în amenajarea ta, este recomandat să folosești plăci ceramice glazurate, care reflectă lumina. Dacă optezi pentru plăci ceramice mate, care oferă o stare de confort, alege unele care se montează cu rosturi fine – plăcile ceramic rectificate. Astfel, ansamblul de plăci va părea omogen și nu va fragmenta vizual spațiul.

Plăcile porțelanate cu design marmorat înnobilează spațiile în care sunt aplicate și creează o legătură fluidă între baie și restul casei.

Gresia porțelanată cu suprafață lucioasă, de tip oglindă, înnobilează spațiile în care este aplicată și este ideală pentru băi luxuriante datorită designului captivant de marmură, indiferent de nuanța aleasă.

Gresia cu aspect de piatră reinterpretat și faianța cu structură în valuri se află printre preferatele anului 2022, mai ales pentru că te duc cu gândul la o amenajare plină de rafinament.