Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă de obicei vine la pachet și cu mult entuziasm, astfel că e important să iei lucrurile pas cu pas și să te informezi înainte de a începe efectiv lucrările.
Investițiile sunt mari și așteptările pe măsură, așa că ține cont de câteva sfaturi ca la final totul să iasă exact așa cum îți dorești.
Fie că vorbim despre renovarea unui apartament cu 2 camere sau a unei case, bugetul este cel care trebuie stabilit încă de la început. Dacă familia este una numeroasă, discutați toți despre cum v-ar plăcea să arate fiecare cameră în parte și stabiliți prioritățile.
Dacă renovarea este una completă, atunci înainte de a te apuca de finisaje, verifică instalația sanitară, sistemul electric sau dacă pereții sunt izolați corespunzător. Te va costa mult mai mult dacă vei descoperi aceste probleme pe parcursul renovării.
Totodată, ține cont de faptul că bugetul stabilit inițial va fi ceva mai mic decât cel real, căci pe parcurs vor mai apărea, cu siguranță, lucruri neprevăzute. Adaugă la buget un procent de 10-15%. Totodată, s-ar putea ca și intervalul de timp pentru renovare să fie mai mare decât cel stabilit inițial.
Entuziasmul este mare, așa că s-ar putea să te grăbești și cu achiziționarea mobilei și a electrocasnicelor. Alege gresia, faianța, parchetul, așteaptă să le vezi montate și abia apoi axează-te pe mobilier. Designul locuinței trebuie să fie unul armonios, iar trecerile dintr-o cameră în alta să se facă fluid. Aici, gresia și faianța joacă un rol extrem de important. Începe cu strictul necesar, iar abia la final orientează-te spre celelalte obiecte de decor.
Renovare apartament 2 camere
O renovare temeinică transformă o locuință într-una funcțională și primitoare. Renovarea apartamentului nu trebuie să însemne neapărat și o gaură în buget. Fie că vorbim despre o renovare completă sau de una parțială, orice modificare este menită să ne schimbe starea de spirit și trebuie făcută să se potrivească întocmai cu personalitatea noastră.
Recomandări CESAROM
Plăcile antiderapante sunt concepute în primul rand pentru pardoseli sigure și le recomandăm pentru holuri, spatii de intrare și pivniță sau pentru exterior. Foarte important este că, pentru spații exterioare, precum balcoane sau terase, să achiziționați întotdeauna gresie porțelanată.
Auzi fiecare pas al vecinilor de mai sus? Avem solutia pentru o pardoseală ceramică silențioasă: un panou izolant fonic.
Fie că este într-un bloc sau într-o casă familială, vei începe să fii interesat de termenul „izolație fonică trepte”. Este cu adevărat posibil ca la etaj să existe o pardoseală ceramică fără o izolare fonică adecvată.
Când este așezat sub plăci, panoul izolator fonic amortizează nivelul de zgomot cu 16 – 18 decibeli. Grosimea acestui material este de numai 4,8 mm și este așezat între straturile de adezivi atunci când placați în mod tradițional. Vei economisi bani la construcțiile de tavan, iar podeaua se va adapta la standarde eficiente. Vecinii tăi nu vor mai auzi copii țopăind, obiecte grele căzând etc.
Renovare baie
Baia nu este încăperea căreia i se acordă cea mai mare importanță, deși ar trebui.
Poate că cele mai importante elemente într-o baie sunt gresia și faianța, în completarea cărora vin obiectele sanitare. Renovarea unei băi, fie ea și mică, poate fi costisitoare, dacă hotărâm să facem schimbări majore, cum ar fi să mutăm locul chiuvetei sau al vasului de toaletă.
Sfaturile CESAROM
Este foarte important să stabilești de la bun început dacă în noua ta baie vrei duș sau cadă. Acest lucru va avea un impact major atât asupra instalațiilor, a planificării obiectelor sanitare necesare în spațiu, precum și asupra tipului de plăci ceramice pe care trebuie să le achiziționezi.
În cazul în care optezi pentru un dus de tip walk-in, recomandăm utilizarea mozaicului pentru a nu da greș cu direcția de scurgere a apei. Nu toți suntem norocoșii unei băi mari, cu lumină naturală din plin, astfel că trebuie să ne folosim de artificii vizuale pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare. În acest sens, luminile și oglinzile joacă un rol important. O faianță deosebită, cu motive florale, mozaic sau motive geometrice, o pot scoate din anonimat. Decorațiunile n-ar trebui să lipsească nici din baie, însă trebuie folosite cu moderație, dacă spațiul este mic.
Atunci când alegi plăci ceramice, este necesar să acorzi atenție gradului declarat de uzură abrazivă a suprafeței PEI și să respecți întotdeauna recomandarea producătorului din fisa tehnica a produsului. Fisele tehnice CESAROM sunt diponibile in acest site in pagina fiecarui produs.
Proiectarea podelei ar trebui să facă parte dintr-o documentație de proiect pentru construcție, trebuie să stabilească condițiile pentru o bună funcționalitate în timpul de viață anticipat, compoziția construcției pardoselii, adică anumite straturi, grosimea lor, calitatea sau chiar compoziția acestora. straturile și procedura de lucru pentru construcția acestora, poziționarea rosturilor de dilatare și contracție în pardoseală sau în straturile acesteia și finisarea acestora.
Renovare bucătărie
Bucătăria este o încăpere importantă pentru mulți dintre noi. Este locul unde familia gătește împreună, ca mai apoi să se strângă în jurul mesei. Totodată, pentru mulți, bucătăria ține locul biroului. Fiind un spațiu cu atât de multe întrebuințări, acesta trebuie să ne reflecte personalitatea, dar și să integreze restul decorului din casă.
Calitatea este importantă în orice accesoriu, însă la bucătărie trebuie să punem un accent deosebit pe acest aspect. Este de preferat ca gresia să fie una de tranzit, iar faianța să creeze un mediu plăcut, cald. Nici în cazul mobilierului și al electrocasnicelor nu ar trebui să se facă rabat de la calitate, deoarece și acestea vor fi intens folosite și, să fim serioși, nu sunt schimbate prea des.
Bucătăriile apartamentelor cu două camere sunt, de obicei, mici, așa că optează pentru o plită incorporabilă pe gaz și un cuptor încastrat, ca să câștigi cât mai mult spațiu.
Dacă nu îți dorești o renovare completă a bucătăriei, poți face mici modificări cu efecte surprinzătoare. Poți vopsi sau rearanja corpurile de mobilă. Poți renunța chiar și la ușile unor dulapuri. Acest truc va aduce senzația suplimentară de spațiu. Schimbarea blatului de lucru sau a corpurilor de iluminat sunt alte modificări ce vor aduce un aer proaspăt în locuință, cu un buget redus.
Renovarea balconului
Suprafața suport înainte de placare trebuie să fie fără deformări, cu suprafață netedă, perfect curată. Suprafețele de bază trebuie să aibă o pantă de min. 2%. Sunt necesare minim 2 straturi de hidroizolatie, iar la îmbinarea dintre perete și pardoseală să se folosească bandă flexibilă de etanșare.
Construcția balustradei trebuie ancorată în afara suprafeței ceramice.
La montaj, este necesar să se respecte rosturile de contracție necesare de-a lungul pereților, construcțiilor și suprafețelor mai lungi de 3 m. În timpul placării și întăririi adezivilor, temperatura nu trebuie să scadă sub +5°C. După terminarea întăririi, se execută rostuiriea cu o chituri de îmbinare flexibile rezistente la îngheț.
Pentru apartamente sau scarile de bloc sunt potrivite plăcile de gresie portelanata 30 x 60 cm din colecțiile Tanum, Granito, Traver, Piedra, Quartz, Statuario, Crust.
Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere?
Prețul pentru renovarea unui apartament cu 2 camere poate să difere foarte mult, în funcție de necesități, dar și de materialele folosite.
O renovare completă constă în înlocuirea instalației electrice, de la prize, la contor și întrerupătoare, renovarea completă a băii și a bucătăriei, cu tot ce presupune acest lucru – nivelare pereți/podea, faianță, gresie și vopsele. La acestea se adaugă și obiectele sanitare, la baie și electrocasnicele și piesele de mobilier. Mulți aleg ca atunci când fac o renovare completă să schimbe și ușile și ferestrele. Dacă aveți nevoie de doar câteva dintre aceste schimbări, evident, costul va fi mai redus.
Prețul minim pentru renovarea completă a unui apartament cu 2 camere poate ajunge la 10.000 euro. Consultă Colecțiile CESAROM și testează-le în spațiul tău cu AR Designer.