Trenduri în materie de gresie și faianță pentru anul 2024 

Designul interior este o industrie în continuă schimbare, iar fiecare an aduce cu sine noi tendințe și idei care ne inspiră să ne transformăm locuințele sau spațiile în care ne desfășurăm activitatea. Anul 2024 vine cu un val de inovație și prospețime în lumea amenajărilor interioare.  

În acest articol, vom explora împreună câteva tendințe pentru anul următor pe care le putem anticipa. 

1. Confort, eleganță și echilibru 

În ultimii ani, a devenit tot mai pregnantă nevoia de a ne transforma casa într-un spațiu în care să ne refugiem în liniște, care să ne aducă confort, căldură și sentimentul de conexiune cu noi înșine. De aceea, fiecare detaliu este extrem de important în crearea unei atmosfere în care să ne simțim cu adevărat acasă: de la culoarea pereților din fiecare încăpere, la alegerea designului potrivit pentru gresie și faianță, mobilierul sau sursele de iluminat.  

Apoi, indiferent de stilul pe care alegem să-l abordăm – vintage, scandinav, minimalist, chiar maximalist, care începe să câștige destul de multă popularitate la nivel internațional -, de cele mai multe ori toate au la bază un alt atuu important: eleganța.  

2. Nuanțe pământii și un aspect natural 

Nuanțele pământii și texturile cât mai aproape de natură sunt alte elemente tot mai căutate, atât pentru locuințe, cât și pentru spațiile comerciale.  

Plăcile ceramice care imită lemnul, de exemplu, în nuanțe de maro sau alb tot mai utilizate în amenajările living-urilor, dar și ale băilor sau bucătăriilor, nu doar în spațiile care abordează un stil vintage, dar și atunci când se dorește un stil mai îndrăzneț, chiar non-conformist.  

Acestea ajuta la transformarea spațiului nostru într-unul cald, intim și plăcut. În același timp, ne permit să ne testăm creativitatea prin faptul că sunt ușor de accesorizat cu oglinzi statement, plante, precum și accesorii și mobilă cu accente metalice.  

Colecția Legno Classico, de la CESAROM 

3. Marmura, încă în vogă 

Marmura rămâne un material atemporal și elegant, cu o versatilitate de necontestat, despre care specialiștii în materie de design de interior vor continua să vorbească și în 2024. 

Plăcile de marmură sunt adesea alese pentru a crea accente dramatice în designul interior. Fie că sunt folosite pentru blaturile de masă, băi sau chiar șeminee, acestea se vor face imediat remarcate prin design și nuanțele sale uimitoare, precum Calacatta sau Carrara. Plăcile ceramice cu aspect de marmură rămân, așadar, o opțiune inspirată. 

Colecția FIRENZE, de la CESAROM 

4. Un mix de design-uri și texturi 

Când amenajăm un spațiu, pe lângă confort, eleganță și siguranță, ne dorim să adăugăm și un plus de creativitate, chiar personalitate. Un mod de a face acest lucru și un trend ce se va remarca tot mai mult în 2024 este de a combina diferite design-uri și texturi în aceeași încăpere. 

Pentru a menține coerența în design-ul general al camerei, de cele mai multe ori se pleacă de la un element comun, care să îmbine armonios stilurile abordate. Acest element poate fi o culoare, o textură sau chiar o piesă de mobilier în sine. Mai exact, puteți alege lemnul, ca element de legătură. Dacă alegeți un tip de gresie care imită parchetul, puteți folosi, pentru contrast, un design mat de tip marmură pentru pereți. 

O altă modalitate de a integra cu succes diferite stiluri într-un spațiu este să utilizați mobilierul de accent, precum o masă de cafea în stil artdeco sau o lampă modernă, ori accesorii, precum perne, covoare, tablouri și obiecte distincte. Puteți adăuga perne cu modele geometrice pe un canapea minimalistă sau puteți utiliza un candelabru deasupra unei mese de bucătărie din lemn masiv. 

Tehnologie avansată, mai ales în băi 

Noile tehnologii, precum sistemele de iluminat controlate de la distanță, opțiunea asistențiilor vocali și dispozitivele inteligente pentru casă aduc schimbări majore și în privința alegerilor pe care le facem la nivel de amenajare și design. Ne dorim să impresionăm nu doar prin aspect ci și prin atingerea exigențelor atunci când vorbim de funcționalitate.

Dacă optați pentru un duș de tip walk-in, de exemplu, sunt câteva detalii importante în materie de design și materiale care vă vor ajuta să vă creați spațiul ideal, de la amplasarea corectă a suporturilor de prosoape, la mozaicul porțelanat pentru o pantă de scurgere perfectă pentru drenajul apei sau alegerea nuanțelor pentru delimitarea acestuia față de restul băii. 

În plus, plăcile ceramice sunt acum disponibile în variante cu protecții de ultimă generație, de tipul Granillia, anti-derapantă sau anti-bacteriană, care vin în completarea unei băi sigure, la cele mai înalte standarde.  

Nevoia de spații multifuncționale și flexibile devine, totuși, de neignorat. Mobilierul modular, pereți glisanți și soluțiile de depozitare inteligente transformă spațiile de locuit în zone adaptabile, atât pentru lucrul de acasă, cât și pentru momentele de relaxare și socializare. 

Colecția Statuario, CESAROM 

Anul 2024 aduce oportunitatea de a vă transforma casa într-un spațiu care să servească drept o oază de liniște și confort, dar și să vă reflecte în același timp stilul și personalitatea. Deși puteți cere ajutorul specialiștilor pentru a lua cele mai bune decizii pe termen lung, nevoile și preferințele dumneavoastră și a celor dragi vor avea prioritate. 

Pentru a vă asigura că alegeți ce vi se potrivește, puteți testa colecțiile CESAROM chiar la dumneavoastră acasă, cu ARdesigner. Puteți apoi calcula cantitatea de plăci necesară, s-o adăugați în Wishlist și să-l trimiteți către noi pentru a beneficia de consultanță gratuită.